WF3 wint, concurrentie verliest!   |   26 - mrt - 2017

Westfriezen 3 - WMC 2 (5-1)

In de aanloop van dit duel was het hard werken om een waardig elftal op de been te brengen, met Tom in China, Frenk een weekend weg, Frits en Rob druk met Amsterdam Wine Festival, Steve geen oppas, Martijn werken in de winkel van Charel op koopzondag, Peter en Elle waren naar het WK Bommetjes in het zwembad op Mallorca en Jordie een tennisfinale misten we liefst 9 spelers! Met Randy als inmiddels bijna vaste waarde, plus Niels en Jeroen uit het 4e wisten we toch genoeg man op te trommelen uiteindelijk. Omdat Jordie de halve finale onverwacht verloor van Roger Federer was hij er ook gewoon bij en ook Frits kon het niet laten om de Malbec, Pinot Grigio en Chardonnay in te ruilen voor de Adidas Copa Mundials. Zaterdagavond hadden we allemaal in ieder geval gezien hoe het niet moet, Ons Oranje grossierde namelijk in balverlies, tikkies terug, weinig overtuiging en al helemaal geen teamspirit. Zo moest het dus niet!

De mannen van WF3 hadden er zin in met dit heerlijke voorjaarszonnetje, maar clubscheids Johan Jong huppelde in het zonnetje op het B-veld met 22 dames, dus hij liet ons nog even wachten. Hierdoor was er weinig ruimte voor een warming up van de stramme spieren. De wissels Leön en Tim hadden net genoeg tijd om middels latje trap te bepalen wie moest vlaggen. Dat won Leön. De technische staf was vandaag op volle oorlogssterkte, naast de vaste begeleiders Roy en Harry Dekker waren ook trainer Roel met zonen en zelfs oud-succescoach Han Wessels van de partij.

Misschien waren het de vele positiewisselingen, maar WF3 begon wat onwennig aan de strijd tegen de reserves van de Waardse Mixed Combi (?). De mannen in het blauw beschikken over een aantal balvaardige spelers, maar ook een paar voetballers die in De Kelderklasse thuis horen. Het eerste hoogtepunt, na een klein half uur, was direct een goal. Raymond gaf vanaf links een hoge indraaiende voorzet en Leön liet zien dat zijn vele doelpogingen op donderdag ook in het weekend zijn vruchten afwerpen. Met een subtiele lob liet hij de keeper aan de grond genageld staan, 1-0. Leön was al snel binnen de lijnen gekomen door een ongelukkige knieblessure van Jeroen, sterkte maat. Ook Wouter had even een adempauze nodig, waardoor Tim zijn vertrouwde positie op het middenveld weer innam. Andrei stuurde, kort na de openingstreffer, Raymond op het doel af (2-0). En ook de rechtsback van WMC deed een duit in het zakje met een niet te missen assist op onze topscorer. Omdat Niels de rappe linksbuiten in zijn zak had, Rob en Don de spits geen meter ruimte gaven en niemand graag tegen Jordie speelt, bereikten we de rust met 3-0.

Een mooi kwartiertje om de massaal toegestroomde voetbalvrouwen en voetbalkids langs de lijn gedag te zeggen. Daarnaast werden de wissels afgestemd, Frits, Wouter en Steve betraden het veld voor Niels, Andrei en Chris. In de kleedkamer werd de tijd verder benut voor stoere mannenpraat, waarvan Don de details graag op Facebook terug zou willen zien.

In de tweede helft probeerde WMC er nog een wedstrijd van te maken na de 3-1 (foutje Erik?), maar dat liet WF3 niet gebeuren. Frits maakte dankbaar gebruik van de enorme ruimtes die er lagen, na een dieptepass van Steve rondde hij koelbloedig af en was de wedstrijd beslist. Dit was ook direct de beste bal van Steve vandaag, hij bewees vandaag dat een oogje in het zeil houden op je 3-jarige zoon lastig te combineren valt met voetballen. Het zal niemand verbazen dat Raymond tot slot nog zijn handtekening zette onder de 5-1, wat zijn 30e (!!) goal van dit seizoen betekende. Romario, Messie, Christiano, etc eat your heart out!

Ondanks de matige wedstrijd van onze kant was het vandaag een eenvoudige overwinning. Het bier na afloop smaakte extra lekker omdat koploper Andijk verloor en onze gedeelde nummer 2 ook met een nederlaag huiswaarts keerde! We hebben dus alles weer in eigen hand... Volgende week eerst maar weer vlammen tegen onze buren uit Westwoud, 11.45 uur gaan we de strijd aan met Woudia 2.

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend