WF3 wint weer   |    4 - dec - 2018

 S.v. Westfriezen 3 - Voetbal Vereniging KGB 2 (5-1)

De maand november was ons niet gunstig gezind, met slechts 1 punt uit 3 wedstrijden tegen West Frisia, VV-SEW-Nibbixwoud en vv de Blokkers. Gelukkig staan er in de maand december nog 3 wedstrijden op het programma, om het jaar alsnog in WF3-stijl te kunnen afsluiten! Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de koploper op het programma om revanche te nemen op de matige serie. KGB probeerde WF3 vanaf de aftrap onder de druk te zetten, maar juist dan speel je deze geslepen ploeg misschien wel in de kaart. Verdedigend zette Donnie zijn manschappen zodanig neer dat het gevaar van de makkelijk scorende Bovenkarspel-spitsen volledig werd ingedamd. Tom Van ‘t Hoff en Leon knepen iets naar binnen om de pass-lijnen naar voren er uit te halen en de diepgaande middenvelders op te vangen, waardoor Steve Verhoef en Niels op ouderwetse wijze left- en rightwinger werden. Het grootste verschil met de laatste weken zat echter in de wil om te winnen, Leon gooide er de nodige slidings uit, Steve won verdedigend zijn duels, de rechterkant zat potdicht en Rob Spil sloot de gelederen achterin alsof het de kluis van De Nederlandsche Bank was. Vanuit een gesloten organisatie is het natuurlijk heerlijk voetballen, daar was de openingstreffer een prachtig bewijs van. Keeper Ton opent op linksback Leon, die speelt vervolgens op het middenveld Tim Klijnman in, Tim dribbelt richting de middenlijn speelt de balvaste David Kok aan, met een slimme steekpass wordt Raymond de diepte ingestuurd... en dit keer mist hij niet tegenover de keeper, 1-0. Nog geen 10 minuten later profiteert Westfriezen wederom, Rob van der Molen verzorgt de opbouw en Raymond is dit keer de aangever en Niels sprint de zeer trage linksback van de roodhemden eruit alsof hij stil staat, waarna hij de bal met links onder de keeper doorschuift voor de 2-0. De koplopers wisten niet waar ze het moesten zoeken het eerste half uur, de bal ging weer ouderwets van voet tot voet en bijna elke aanval leverde doelgevaar op. Uit een snelle scherpe counter scoorde WF3 voor rust nog de 3e treffer, maar grensrechter Linze de Jong stak snel de vlag in de lucht waardoor David nog even moest wachten op zijn goal.

In de rust hoefde er weinig gesleuteld te worden aan het gele team, alleen Niels maakte plaats voor Frits van der Molen en de afspraak was om ook met de wind in de rug de bal gewoon het werk te laten doen. Uiteraard probeerde KGB een offensief te starten om terug in de wedstrijd te komen, maar het was WF3 dat de beste kansen kreeg. David van dichtbij, Steve met een schot en Raymond in de kluts zorgden bijna voor een vroege beslissing van deze wedstrijd. Het was Rob Spil die na een sprint van 80 meter (en dat is echt heel ver voor onze Zwaagdijker!) de 3-0 binnen gleed, maar wederom stak de vlagger daar letterlijk en figuurlijk een stokje voor. Vanaf de zijlijn werd al luidkeels geroepen dat we onszelf moesten belonen... want voor je het weet valt de goal aan de andere kant, ook al kon KGB voorin geen potten breken vandaag. Maar de aloude voetbalwet trad toch weer in werking. Het was wel typerend dat de aansluitingstreffer via de O-benen van Rob en de rechtervoet van Ton in de touwen belandde, 2-1. Na de goal werd er door een KGB’er serieus geroepen ‘ze weten het niet meer, d’r op en d’r over!’. Dat is natuurlijk de kat op het spek binden. De meegespeelde Steve werd vervangen door oer-mens Randy Keizer, en dan gebeurt er altijd wat. Als linkshalf gooide hij direct de beuk erin, waardoor we het middenveld weer in handen kregen. Maar zijn andere kwaliteit is helemaal onbetaalbaar. Uit de tweede corner van Tim kwam Randy namelijk de 16 binnengestormd en met zijn hele lichaam kegelde hij de bal via de onderkant van de lat in de goal, 3-1. Dat was ook het moment om onze oudste speler (Raymond) te vervangen voor ons jongste talent (Martijn Dekker). Onze benjamin schoot zijn eerste bal bijna met rechts in de verre kruising. Het was echter nogmaals Randy die met de kop het verschil maakte. Uit een ingooi van Frits verlengde hij het speeltuig richting David, die op karakteristieke wijze uit de draai de 4-1 binnen knalde. Ook het slotakkoord was voor David, waarbij alle credits eigenlijk naar de doelman van de tegenstander horen te gaan. Hij schoot de iets te korte terugspeelbal namelijk hard tegen onze spits, waarna de gele DERBYSTAR tergend langzaam over de doellijn rolde. De scheids floot niet veel later voor de laatste keer op zijn fluit, zodat een overtuigende 5-1 op het wedstrijdformulier kon worden genoteerd.

Harry had na de wedstrijd weer een ouderwetse glimlach op zijn gezicht en stak dan ook zijn duim omhoog! Vandaag hebben de mannen van WF3 weer laten zien dat ze een aardig balletje kunnen trappen. En dat dit gecombineerd kan worden met strijd en spelplezier! Ton hield vandaag bijna de 0, Donnie had na het laseren van zijn ogen duidelijk weer goed zicht op de bal, Leon heeft aan duelkracht gewonnen op Aruba, Tom Van ‘t Hoff leek wel sneller na terugkomst van de Formule1 in Abu Dhabi, Rob Spil functioneert opperbest in een 4-mans verdediging, Rob van der Molen liep vandaag weer een marathon, Steve Verhoef zijn hoogtestage in Oostenrijk werpt zijn vruchten af, Niels weet steeds meer energie in zijn wedstrijden te leggen (en gaat zelfs scoren!), Tim Klijnman deelde weer een paar panna’s uit na zijn bezoek aan het concert van Steven Engel gisteravond, David Kok speelde voorin weer met een lach op zijn gezicht (en was lief voor zijn medespelers), Raymond liep weer met zijn borst vooruit (“ik had wel 4 assists kunnen hebben”), Randy Keizer heeft weinig tijd nodig om zijn stempel te drukken en Martijn Dekker kreeg deze week zowel de sleutel van zijn nieuwe huis als een nieuwe positie op het veld (linkshalf). En dit alles onder het oog van Andrei Kyrill De Vries, Jordie Putman, Christian Bekoe en Roy Vriend.

De spanning is weer terug in de competitie na onze overwinning op de mannen van Jeroen Visch, we staan nu 2 verliespunten achter op zijn ploeg en wij hebben 4 verliespunten meer dan onze concurrent van vorig seizoen VVS 46. Komende zondag spelen we uit tegen Hugo Boys, waarna de oranjehemden uit Spanbroek in de laatste speelronde van 2018 op het programma staan... KOMT DAT ZIEN ALLEMAAL!

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend