Winterzaalcompetitie Westfriezen Jeugd   |    1 - feb - 2018

Wintercompetitie WF 2018 in vogelvlucht….

De jaarlijkse Wintercompetitie werd ook dit jaar weer gehouden in Sporthal Zwaag. Winterweer is er niet echt geweest, maar dat maakte de competitie niet minder spannend.

De Welpen hebben drie weken achter elkaar hun wedstrijden gespeeld. Zij speelden op 3 kleine velden in teams van 4 of 5 spelers. Met veel enthousiasme renden ze achter de bal aan. Af en toe waren de spelers afgeleid door het publiek of de sporthal, maar dat was alleen maar een extra toevoeging aan hun spelplezier. Winnen of verliezen maakt dan helemaal niet uit. Binnenkort mogen jullie weer lekker buiten op het veld verder voetballen. Fantastisch gedaan allemaal!

Nog veel dank aan Carrin Dienaar en Michel Taken, die de gehele coördinatie van de Welpen op zich hadden genomen.

De JO8 en JO9 hebben ook wekenlang gestreden voor de finaleplaatsen op 27 jan. Sommige teams waren genoodzaakt om andere spelers in te vliegen om te kunnen voetballen. Gelukkig waren er ouders die de coachende taken op zich namen en ook dit probleem snel oplosten.

Er werd leuk voetbal gezien, waarbij de inzet en de wil om te winnen bij de spelers duidelijk aanwezig waren. Veel belangrijker nog waren de blije gezichten van de kinderen, die er met elkaar steeds weer een leuke middag van maakten.

Op 27 januari werd de finale uiteindelijk gespeeld tussen Portugal en Engeland. De twee teams bleken even goed te zijn en door twee geweldige verdedigingen eindigde de wedstrijd in 0-0. Vervolgens moesten de teams 3 shoot-outs nemen. De spanning was voelbaar bij de spelers en de keepers. Uiteindelijk bleek Portugal de shoot-outs beter te hebben genomen en gingen de “Portugezen” er met prijzen vandoor. Zie hiervoor ook de foto’s.

Na deze finale mochten de spelers direct beginnen aan de penaltybokaal. Iedere speler mocht 3 penalty’s nemen. Dean Blokker was de keeper, die moeilijk te verslaan was en wel zo’n 180 penalty’s moest verwerken. Bedankt Dean!!

Toen meerdere spelers aan het wachten en hopen waren om een tweede ronde in te gaan, kwam Owen Paal, die direct toesloeg en iedereen kansloos maakte. Hij won de penaltybokaal. Gefeliciteerd Owen!! Zie hier ook de foto’s.

De JO10 en JO11 zijn dan weer net iets ouder en dat is te zien in hun voetbaltechnieken en het tactisch vernuft van de spelers. Prachtige afstandsschoten en een aaneenschakeling van passeerbewegingen hebben we de revue zien passeren. Ook wordt dan duidelijk dat het competitie-element nog sterker wordt ervaren, waardoor de emoties soms kortdurend hoog oplopen, maar net zo snel weer verdwijnen. Daarna zie je alweer direct het plezier van het samenspel. Helaas viel Djoya Luna net verkeerd en bleek ze een gebroken arm te hebben. Verschillende mensen van Westfriezen hebben haar thuis bezocht en bleek zij een heel dappere en stoere meid te zijn. We hopen je dan ook weer snel bij Westfriezen te zien!

Bij de JO10/ JO11 ging de finale tussen Schotland en Noorwegen. Ook dit was een heel spannende wedstrijd, die door een lange vrije trap werd beslist. De bal verdween in het doel, via een verdediger. Vervolgens heeft Schotland er alles aan gedaan om de gelijkmaker te maken. De tegenstander werd onder druk gezet, echter de bal wilde niet meer over de lijn rollen. Gefeliciteerd Noorwegen met deze zwaarbevochten overwinning!!

Vervolgens was het ook tijd voor de penaltybokaal voor de JO10/JO11.

Er stond een waanzinnig goed keepende Kaj Grootveld op het doel. Kaj kreeg meer dan 200 keer een bal voor zijn neus, die hem wilde verschalken. Dat bleek dus moeilijk te zijn.

Finn Grooteman was in topvorm en bleek in staat om de keeper drie keer kansloos te laten. Dit lukte verder niemand en Finn was dan ook de terechte kampioen. Top gedaan!! Bekijk ook hier weer de foto’s.

Tenslotte bedanken we alle jongens ( Goos, Bram, Julian, Kevin, Fabian, Jesse, Youri, Roos, Remco, Jasper, Martijn en Pieter) voor jullie enthousiasme en hulp bij het fluiten en het regelen van de hesjes.

We wensen iedereen een fijne competitie op het veld en misschien tot volgend jaar!

Het Jeugdbestuur.

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend