Dames 1 verslikt zich in Valken   |   22 - apr - 2018

Dames 1 en Valken ontlopen elkaar niet veel. Uit was het Westfriezen dat nipt wist te winnen, hoe zou het vandaag gaan, met scheidsrechter Seelemeijer als het zwaard van Damocles boven deze strijd.

Westfriezen en Valken gingen mooi gelijk op de eerste helft. Fouten werden over en weer afgestraft. Dat gaf beide teams het gevoel dat men voor de winst kon gaan. Met rust was het 13-14 voor Valken.

Na rust was het Valken dat de de voorsprong goed verdedigde, maar Westfriezen bleef aanhaken. Het venijn zat het in de staart. Westfriezen nam hier het voortouw en kwam met 21-20 voor te staan. Onder de lat debuteerde A1 doelgoalie Amber Malgazoer bij WF.
Valken wankelde en Westfriezen schoot met scherp. Hosanna voor geel-wit en zelfs de 24-22 werd op het scorebord gekrijt. Valken leek vleugellam, maar met een maar flinke klappen, kwam Valken met 24-25 voor te staan. Westfriezen perste er de verdiende gelijkmaker uit: 25-25.
Fluitist Seelemeijer dacht af te fluiten, maar het was Valken dat net voor de priet de winnende 25-26 scoorde.