WF Dames 1 in thriller langs Hollandia T. 1   |   21 - nov - 2021

Westfriezen 1 tegen Hollandia T is altijd een leuk affiche van twee ploegen die niet veel voor elkaar onder doen. Bij beide teams ontbraken wat vaste krachten en na het fluitsignaal van Minnema ging de strijd van start in een lege sporthal Zwaag.
Westfriezen schoot als een raket uit de startblokken en overrompelde Hollandia T. door met 10-2 op voorsprong te komen. Hollandia T. kwam geruisloos terug in de wedstrijd en met rust stond Westfriezen riant voor met 15-8.

In de tweede helft draaide de wedstrijd niet, maar leek Westfriezen zelfs geheel te kapseizen. Er werd nog wel geschoten dor Westfriezen, maar paal, lat, een goed blok of de Hollandia T. keeper verhinderden de goed bedoelde inzetten.
BIj Hollandia T. ging het nu beter, het geloof kwam terug en ook doelpuntjes werden geruisloos bij elkaar gesprokkeld. Men kwam terug tot 18-14 en daarna kwam de 19-18 op het scorebord te staan, met nog tien lange minuten te gaan.
Westfriezen verdedigde deze fase nogal onbeholpen. Veel te vaak moest men aan de noodrem trekken, met diverse twee-minuten straffen als gevolg.
Bij 20-19 en nog 6 minuten te gaan, was het kruit bij Hollandia T. net zo nat geworden, als dat van Westfriezen. Het was wel super spannend, beide teams scoorden nog één maal, waardoor Westfriezen met 21-20 als de gelukkigste van het veld mocht stappen.