In memoriam Jan Smit   |    5 - jul - 2024

In memoriam Jan Smit

Op woensdag 3 juli 2024 is Jan Smit op 76 jarige leeftijd overleden. Veel te vroeg, maar zijn gezondheid liet Jan helaas in de steek. Jan was vele jaren een drijvende kracht voor s.v. Westfriezen. Betrokken bij de jeugd tot aan supporter van het Eerste Elftal, Jan zette zich breed in en was een graag geziene gast bij onze club.

Maar vooral in de kantine kon Jan, met zijn culinaire achtergrond, zijn ijver kwijt. Alles werd tot in de puntjes verzorgd. Samen met Jan Tapperwijn en Hans Schouten en hun eega’s beleefden ze er een prachtige tijd. Ze pakten samen veel kantinezaken professioneel aan. Ook de BBQ deed zijn intrede bij diverse activiteiten en Jan stond er met zijn Vera graag achter. Inmiddels zijn de BBQ hamburgers van WF wereldberoemd.

Jan Tap regelde zelfs, dat met een toernooidag wereldster Ruud Gullit onze club bezocht. Geweldig was dat en nog op de kiek ook met de AC Milaan vedette, met Toos van Westen en Yvonne Schouten als helpende handen.
Toen Westfriezen 75 jaar bestond, was Jan een prominente vrijwilliger die voor zijn taken stond. Soms kritisch, nam graag mensen even op de korrel, om ze vervolgens vriendelijk toe te lachen.

Zelfs blies Jan zijn wangen bol op de zaterdag als scheidsrechter. Samen met Hans en Peter Schouten, haalde Jan zijn scheidsrechterdiploma en floten ze met plezier vele wedstrijden. Dit alles resulteerde, dat Jan door zijn cluppie de Zilveren Waarderingsspeld opgespeld kreeg voor al zijn inzet bij s.v. Westfriezen. Dikverdiend!

s.v. Westfriezen wenst zijn Vera, John en Sanne, Sylvia en Ewout
en de kleinkinderen alle sterkte toe dit verlies een mooie plek te geven.

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend