Weer dubbelslag WF-selectie!   |    5 - nov - 2019

“Volwassen overwinning WF2”

Voorbeschouwing

Na overwinning op VVW uit (1-5) en Meervogels thuis (1-0) staat er weer een mooie uitdaging voor de deur. Een uitwedstrijd in Zuid-Scharwoude tegen LSVV. Deze tegenstander was vorig seizoen lang onze concurrent onderin de ranglijst. Waar wij ons rechtstreeks wisten te handhaven, wisten zij zich via de nacompetitie veilig te spelen. De uitwedstrijd ging toen met 4-1 verloren en bleek achteraf één van onze slechtste wedstrijden te zijn geweest. LSVV heeft de laatste drie wedstrijden, zeven punten verzameld en is terug te vinden op de 9de plaats. WF2 is voornemens zich dit jaar veel eerder veilig te spelen dan vorig seizoen en daar zal een overwinning bij helpen. Weet WF2 voor de derde keer op rij te winnen?

Zuid-Scharwoude, 3 november 2019

LSVV 2 – Westfriezen 2

Het lijkt toch een tendens te gaan worden, deze zondag weer minder spelers dan vorige week. Dit keer hebben we de beschikking over maar liefst 1 wissel, ondanks dat er weer 3 spelers zijn aangesloten. Buis (afwezig), Heerschap (blessure), Peschier (vlaggenschip), Meester (geblesseerd), Haarms (geblesseerd) en Deun (vakantie) bezorgden onze technische staf hoofdpijn. Maar die wisten toch tot een basis elftal en strijdplan te komen.

LSVV speelde vanaf het begin het door ons verwachtte spel. Zorgvuldig in balbezit en zonder enig risico speelden zij de bal rond op zoek naar gaatjes in onze achterste linie. Waar zij wel in staat waren om een overtal te creëren op het middenveld, daar kwamen ze in de openingsfase tot geen enkele kans. WF2 had even moeite om in de wedstrijd te komen, maar na tien minuten speelde zich een gelijkwaardige strijd af op het keiharde hoofdveld van LSVV. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar de uitploeg kreeg de kansen. Balverlies van de gastheren werd een aantal keer goed afgestraft, maar de openingstreffer bleef uit. De normaal met scherp schietende Schuurman was nu tot twee keer toe ongelukkig in de afronding en ook Schotten en Brandhoff wisten een mooie mogelijkheid niet af te ronden. De laatste fase van de eerste helft was weer voor de thuisploeg, maar verder dan een kopbal over de goal van Knol kwamen zij niet. Ruststand 0-0.

Tijdens de thee werd er besproken hoe we het middenveld in handen konden krijgen, want ondanks dat we geen kans weggaven en zelf wel tot kansen kwamen hadden we niet de controle. De eerste paar minuten waren we nog zoekende, maar al snel bleek deze omzetting zijn vruchten af te werpen. Ballen werden sneller veroverd en de bal bleef langer in de ploeg. Toch bleven kansen voor ons nu lange tijd uit en leek deze wedstrijd in 0-0 te eindigen, aangezien de thuisploeg nog steeds niets creëerde. De eerste grote kans in de tweede helft was wel voor LSVV. In de omschakeling kwam hun rechtsbuiten 1 op 1 met Knol, maar wist uit een moeilijke hoek niet te scoren. Onze enige wissel deze wedstrijd bleek uiteindelijk een gouden wissel. Aanvoerder Van der Laan verstuurde met een afzwaaier richting de zijlijn de net ingevallen Vredenduin, die passeerde op karakteristieke wijze zijn tegenstander en rondde onberispelijk af. Met nog 10 minuten te gaan, beloofde dit een hete slotfase te worden. Waar het niet dat het nogmaals Vredenduin was die scoorde en de wedstrijd besliste. Heus maakte een goede actie en speelde Brandhoff in. Brandhoff deed een effectief overstapje, waardoor Vredenduin oog in oog met hun sluitpost de 0-2 op het scorebord zette. De thuisploeg voerde nog een wanhoopsoffensief uit, maar verder dan een kopballetje uit een hoekschop kwamen zij niet. Eindstand 0-2!

WF2 pakt zo voor de derde keer op een rij de drie punten en behoudt daarmee de gedeelde derde plaats op de ranglijst. Volgende week zondag ontvangen wij hekkensluiter Geel-Wit en gaan wij op voor de vier op een rij. Ook ons vlaggenschip heeft de smaak te pakken en wist ook weer te winnen, dit keer met 1-4 in de streekderby tegen SEW in Nibbixwoud. Aankomende zondag spelen wij beide thuis en gaan we weer voor een zespunter.