Westfriezen 2 verpulvert Geel Wit!   |   12 - nov - 2019

“Snelle rode kaart helpt WF2 in het zadel”

Voorbeschouwing

Met negen punten uit de laatste drie wedstrijden kan er gesteld worden dat WF2 in een goede flow zit. Met een wedstrijd tegen de hekkensluiter op het programma zou je denken dat deze reeks moet worden voortgezet. Zei het niet dat het Geel Wit uit Haarlem betreft. Van de afgelopen twee seizoenen weten wij dat dit een goed voetballend team is, dat vorig jaar nog als tweede wist te eindigen. Toen wisten wij de uitwedstrijd te winnen (1-3) en de thuiswedstrijd eindigde in een spectaculaire 3-3. Weet WF2 haar goede reeks voort te zetten?

Zwaag, 10 november 2019

Westfriezen 2 – Geel Wit ’20 2

Dertien man wisten de kou te trotseren en verzamelden om 10.30 stipt in de bestuurskamer. Peschier lijken wij definitief te moeten afstaan aan ons vlaggenschip. Verder ontbraken Haarms, Meester, Heerschap en De Putter allen met een blessure. Met 11 man in de basis en Buis en supersub Vredenduin op de bank begonnen we onder goede omstandigheden in ons blauwe uittenue aan de thuiswedstrijd.

De geelwitte-machine haperde in de openingsfase, waardoor de uitploeg spelend in het geel kon laten zien dat ze aan bal wel degelijk wat konden. Makkelijk combinerend kwam Geel Wit op onze helft en in de tegenstoot was Westfriezen te slordig om gevaarlijk te kunnen worden. Ondanks de afwezigheid van de benodigde scherpte kwam WF niet in de problemen en ging de wedstrijd gelijk op. Kortstondige kortsluiting bij een geelhemd leverde een directe rode kaart op en daarbij werd het initiatief in onze schoot geworpen. Ons overtal werd snel omgezet in een openingsdoelpunt en daarmee leek de wedstrijd snel te zijn beslist. Schuurman speelde zichzelf knap vrij en haalde verwoestend uit, hun sluitpost wist deze knap te weren. In de rebound was Brandhoff alert en wist uit een moeilijke hoek met zijn chocoladebeen binnen te werken. Luttele minuten later stond het echter alweer gelijk, doordat een opeenstapeling van fouten werd afgestraft. Dit bleek wel het startsein voor de thuisploeg om een tandje bij te schakelen en de wedstrijd nog voor rust te beslissen. In een tijdsbestek van 15 minuten werd er nog 3 keer gescoord in ons voordeel. De 2-1 was een pareltje van de voet van Brandhoff. Schotten veroverde de bal knap op eigen helft en bereikte spits Brandhoff met een goede pass. Brandhoff stiftte op zijn beurt van een kleine dertig meter in één keer over de, ver voor zijn doel staande, sluitpost. De 3-1 was ook om door een ringetje te halen en kwam van de voet van Heus. Karakteristiek voor onze linksbuiten, kwam hij naar binnen en schoot de bal kiezelhard in de verre bovenhoek. Niet veel later was het weer Schuurman met een goede actie, 2 verdedigers en de keeper werden in de luren gelegd waarop hij een niet te missen kans bood aan aanvoerder Van Der Laan. Die wist deze toch om zeep te helpen, waar het niet dat de bal met de verdediger zijn handen moest gebruiken om de bal uit de goal te houden. De logische penalty werd uiteraard binnen geschoten door specialist Deun. Ruststand 4-1.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Westfriezen speelde in een te laag tempo om het publiek echt te verwennen en tegenstander Geel Wit leek de handdoek al geworpen te hebben. Toch kwam de thuisploeg tot minstens 10 grote kansen die vrijwel allemaal om zeep werden geholpen. Brandhoff had een uitgelezen kans om zijn hattrick te voltooien en Van der Laan deed zijn misser nog eens dunnetjes over. Vredenduin maakte zijn naam als supersub weer waar, door koud in het veld de 5-1 op het scorebord te zetten. De andere invaller Buis wist met een assist van het veld te stappen, doelpuntenmaker Heus moest wel nog even 4 man passeren. Tussendoor had de uitploeg nog een keer gescoord waardoor er een 6-2 eindstand op het scorebord stond.

Deze ruime overwinning brengt ons op een gedeelde tweede plaats en bezorgt ons een positief doelsaldo. Middenvelder Nonnekes wist zich, zonder te scoren, te kronen tot man of the match na een uitstekende wedstrijd. Én ons vlaggenschip wist ook voor de vierde keer op rij te winnen. Volgend weekeind krijgen wij onze verdiende rust wat ons de mogelijkheid geeft om af te reizen naar Tuitjenhorn, waar Westfriezen 1 de eerste periode kan gaan winnen.