WF 1 bekert 1-2 tegen Zouaven 1   |   22 - okt - 2023

Een mooi affiche, Westfriezen tegen Zouaven voor de beker. Westfriezen miste wat vaste krachten en zag een iets sterker Zoauven tegenover zich. Westfriezen loerde op de counter en dat werd beloond. Na een mistrap van de Zouaven keeper is het Remco van Beek die in de 20ste minuut de 1-0 binnentikt.
Na een 1e helft waarin De Zouaven het meeste balbezit had, was het Westfriezen dat leidt. Ruststand 1-0.

De tweede helft is het Zouaven dat het meeste balbezit heeft. Westfriezen heeft het achterin goed voor elkaar. En op de counter is Westfriezen gevaarlijk, maar krijgt hem er niet in, In de 72e minuut komt De Zouaven op gelijke hoogte: 1-1.
Het zag er naar uit dat de stand gelijk bleef, maar in blessuretijd komt de Zouaven toch op 1-2. De wedstrijd lijkt met nog enkele minuten beslist. Doch Westfriezen dringt aan en krijgt nog een paar beste schietkansen, maar de bal wil er niet in.
De wedstrijd bleef zo lang spannend, maar uiteindelijk heeft De Zouaven toch verdiend gewonnen. Eindstand 1-2.