WF 1 knock-out en wint toch van Meervogels   |   18 - feb - 2024

Op een nat sportpark ‘t Krijt mocht Westfriezen thuis aantreden tegen Meervogels’31 uit Akersloot.
In de 8e minuut scoorde Meervogels’31 uit hun eerste goede aanval de 0-1. Westfriezen kon geen vuist maken en in de 42e minuut kwam Meervogels’31 uit een corner op 0-2. Een balend Westfriezen werd gelijk nog eens verrast, ook 0-3 voor Meervogels werd in de touwen gejaagd. Westfriezen kon zo gaan rusten met een flinke uppercut voor de kiezen.

Diverse supporters bleven na rust in de kantine achter, met 0-3 achter en druiliger grauw weer best begrijpelijk. Wie wel onder de plu of op de tribune had plaats genomen, wist niet wat ze zagen. Westfriezen krabbelde op van het canvas en in de 49e minuut kwam men via een kopbal van Wesley Mak op 1-3. En gelijk bij een nieuwe aanval, was het één minuut later, Max Broers die de 2-3 scoorde.
Westfriezen drong aan en ja hoor... in de 58e minuut scoorde Yannick Brinkmann van afstand de 3-3.
Meervogels was even aangeschoten wild, in een wedstrijd die helemaal was omgedraaid. Het zou toch niet... maar het gebeurde wel! In de 65e minuut scoorde Tom Overtoom 4-3. Nu Meervogels tegen het canvas, maar ook die probeerde er alles aan te doen, om in het slotoffensief een punt mee te nemen.
Diverse hachelijke momenten voor het doel van Westfriezen goalie Knol volgden nu, maar met een paar fraaie sierlijke reddingen was het Knol die de buit veilig stelde.

Na een eerste helft waarin niemand van Westfriezen het meer verwacht had, veerde de thuisclub op en ging Westfriezen toch zeer tevreden de kleedkamer in: eindstand 4-3.