WF op schot tegen Hauwert!   |   14 - mei - 2017

Westfriezen won met 6-2 van Hauwert. WF was Jantje Lach en Hauwert was Jantje Huil deze dag.

WF - Hauwert (6-2).

Om nacompetitie voor behoud in de 3e klasse te ontlopen moest WF deze laatste wedstrijd van dit seizoen gewoon even winnen van Hauwert, terwijl Hauwert aan een gelijkspel genoeg had. Vanaf het begin was direct te zien dat beide teams niet schroomden om vol aan te vallen. Binnen vijf minuten hadden beide teams al bijna gescoord, maar de doelpogingen gingen via bovenkant lat over. Door een slordigheid in de verdediging van Hauwert kon David de bal afnemen en uit de toegekende vrije trap schoot Dave de bal over het muurtje fraai binnen. Daarna kreeg WF volop de ruimte om met goed aanvalsspel de voorsprong te vergroten. In het laatste kwartiertje voor de rust scoorde WF nog drie maal. Eerst via een snel uitgevoerde counter via David die Chiel aanspeelde en met een lob de keeper kansloos liet. Daarna uit een corner van Dave waarbij de bal via een verdediger van Hauwert en Jeroen in het doel belande. En de vierde goal kon wederom Jeroen scoren uit een terug kopbal van Chiel.

Na de rust probeerde Hauwert de stand dragelijker te maken door met veel inzet WF onder druk te zetten. Dit resulteerde uiteindelijk in twee doelpunten, maar daarna had Hauwert niet meer de power om door te drukken en kon WF de wedstrijd heerlijk uitspelen naar nog twee doelpunten via een assist van Dave, waarbij David de bal uit een moeilijke hoek feilloos binnen schoot. Het laatste doelpunt kwam wederom uit een assist van Dave die Jeff bekwaam binnen tikte.