WF1 doet koploper VIOS-W te weinig pijn   |   24 - apr - 2023

“Cruciaal kantelmoment”

WF1 is er niet in geslaagd om de koploper VIOS-W tot 1 punt te naderen. Het gat liep juist weer op tot 7, want er werd met 3-1 verloren. Over de gehele wedstrijd gezien wat geflatteerd. Echter een korte fase voor rust en een makkelijk gegeven strafschop direct na rust deden WF1 de das om.

Opportunistischer

Yannick Brinkman en Chiel Steenman keerden terug in de basis. Op de Warmerhuizer knollentuin stond er dus heel wat op het spel, wat ook wel was te merken aan het toeschouwersaantal. VIOS-W dat zijn koppositie wilde behouden of uitbreiden, WF1 dat dichterbij wilde komen. Vanaf het begin (en wat we al wisten) werd duidelijk dat combinatiespel niet echt mogelijk was. WF1 probeerde dan ook wat opportunistischer te spelen dan normaal. Ook de thuisploeg gebruikte veelal dit recept door de bal zo snel mogelijk voorin te krijgen. Het was VIOS-W dat in de eerste fase het meest dreigend kon worden, maar grote kansen waren er niet. De grootste kans was juist voor WF1. Een dieptepass zorgde ervoor dat Pieter Koopman allen op het VIOS-W doel af kon. Zijn lob leek in het doel te verdwijnen, maar zeilde net over de lat heen. Heel Zwaag was al begonnen met juichen. Vlak hierna kreeg Jim Broers nog een schietkans, maar miste richting. Tussen minuut 27 en 31 cruciale momenten, want uit het niets werd het 2-0. Eerst werd er vanaf een meter of 10 hard binnen geschoten en vlak hierna werd er vanuit een hoekschop hard binnen gekopt. Dit waren toch wel twee mokerslagen achter elkaar wat het spelbeeld veranderde. VIOS kon wat meer leunen en loeren, WF1 moest in de achtervolging.

Gemakkelijk gegeven

Na rust kwam Tom Overtoom voor Yannick binnen de lijnen om voorin wat meer te forceren. Tijdens de thee werd elkaar ook aangegeven dat we zeker niet kansloos waren. Maar binnen 40 seconden in de tweede helft kon dat gevoel weer de prullenbak in. Een zeer gemakkelijk gegeven strafschop zorgde voor 3-0 en werd de opdracht wel zeer lastig. WF1 bleef echter vol gaan voor een beter resultaat, maar het duurde te lang eer er goede kansen kwamen. Een kwartier voor tijd werd pas de eerste grote kans genoteerd. Een vrije trap van Tom leek bij de tweede paal binnen te gaan, maar werd net gered. Even later had Wesley Mak geen geluk, zijn kopbal verdween op de paal. Tussendoor had VIOS-W al een grote kans gehad om de 4e te maken, maar Luke van Amstel redde. Vijf minuten voor tijd toch de 3-1. Uit een penalty, ook heel gemakkelijk gegeven, maakte Pieter zijn 20e. Vlak hierna mocht Tom nog eens vrij uithalen om het nog spannend te maken. Helaas recht op de keeper af, het had wellicht nog voor een hectische slotfase kunnen zorgen. Het bleef bij een 3-1 stand, feest bij VIOS-W, teleurstelling aan Zwaagse kant.

Een combinatie van niet eigen spel kunnen spelen en enkele ongelukkige momenten zorgde dus voor een nederlaag in een wedstrijd waar WF1 veel van verwachtte. Met nog 4 duels te gaan bezetten we nog steeds plek 3, volgende week komt nummer 4 HSV op bezoek in Zwaag.

VIOS-W – WF1 3 – 1

Toeschouwers: 622

Opstelling WF1: Luke van Amstel, Casper van Beek (70. Boyd Bartele), Mitchell Gieltjes, Yannick Brinkman (46. Tom Overtoom), Oscar van Beek, Chiel Steenman ©, Jasper Kraijer, Max Broers, Wesley Mak (84. Remco vna Beek), Jim Broers, Pieter Koopman