WF1 kan DWOW muur niet slechten, 0-0   |   25 - mrt - 2022

“Mindset”

WF1 heeft in de vijfde wedstrijd in de maand maart zijn eerste punten laten liggen. Op het B-veld van DWOW werd tegen de gelijknamige club 0-0 gespeeld. Wie de wedstrijd heeft gezien, kon constateren dat WF1 het lastig had, maar duidelijk de overhand had. Gezien ook de statistieken, 13 doelpogingen van de witgele en 1 van de thuisclub.

Max Broers op wedstrijdformulier

WF1 moest het vandaag doen zonder kapitein Boyd Bartele, maar daarentegen stond Max Broers weer op het wedstrijdformulier. Daarnaast had Youri Akkerman wat klachten en begon vandaag op de bank. Tegenstander DWOW staat momenteel in de middenmoot, maar heeft nog heel wat wedstrijden in te halen. De intentie van de ploeg was niet anders dan de andere tegenstanders dit seizoen tegen WF1. Zij zakten in op eigen helft en liet WF1 het spel maken. Wat wij vooraf natuurlijk wisten, was dat de ondergrond dit niet zou bevorderen. Maar WF1 heeft wat dat betreft de juiste mindset gevonden. Het probeert gewoon te blijven voetballen en opportunistisch kan je altijd nog spelen. Het was dan ook niet gek dat WF1 de eerste mogelijkheden en kansen kreeg. Jim Broers was twee keer gevaarlijk met een schot. Daarnaast ontstonden er een aantal gevaarlijke momenten voor het DWOW-doel, maar kon er niet afgedrukt worden. Aan de andere kant was het zeker wel oppassen voor gevaarlijke counters. De verdediging onder leiding van Mitchell Gieltjes had elke tegenstoot tijdig onder controle.

Omsingeling

In de rust werd samen aangegeven dat we op deze manier moesten blijven beuken op de Wieringer-muur. Kansen gaan dan vanzelf komen en dat bleek ook wel in de tweede helft. De eerste tien tot vijftien minuten kabbelden nog voort, het laatste half uur speelde zich alleen maar af op de speelhelft van de tegenstander. Max en Youri kwamen voor Tom en Dave en achterin verving Bert van Diepen Nick Rood. De eerste grote kans was voor Wesley Mak. Na een goede combinatie kon hij van een meter of tien uithalen, maar scheerde langs de verkeerde kant van de paal. Vlak daarna een voorzet van Max die zomaar op de verste kruising plofte. Het was wachten op een voorsprong, tijd werd echter de grootse tegenstander van WF1. De laatste vijf minuten werd het DWOW-strafschopgebied omsingeld en er kwamen nog twee grote kansen. Helaas lag de keeper net twee keer in de weg. Zodoende moest WF1 twee punten achter laten, teleurstelling bij de spelers zei genoeg.

Natuurlijk geen man overboord, wedstrijden als deze op een donderdagavond onder deze omstandigheden blijven lastig. Het is juist een winstpunt dat WF1 de gehele wedstrijd zo dominant kan blijven zonder heel goed te spelen. Vijf wedstrijden op natuurgras gehad, 10 punten behaald. We mogen nog 4 keer op deze ondergrond spelen dit seizoen. Maar eerst is Grasshoppers thuis de volgende stop in de 3A-trein en wel al heel snel. I.v.m. carnaval zal komende zaterdag om 19.00 uur het beginsignaal klinken, tot dan!

DWOW – WF1    0 – 0

Toeschouwers: weer meer uit Zwaag

Opstelling WF1: Mitchell Langereis, Jasper Kraijer, Mitchell Gieltjes ©, Nick Rood (65. Bert van Diepen), Oscar van Beek, Chiel Steenman, Dave Beerepoot (61. Youri Akkerman), Tom Overtoom (61. Max Broers), Jim Broers, Casper van Beek, Wesley Mak