WF1 kan ook heel lelijk winnen   |   23 - jan - 2023

“Effectiviteit en onverzettelijkheid”

WF1 heeft een prestatie van formaat geleverd door een sterk KFC van zich af te houden. Sterker nog, door de 3-2 overwinning is er een gaatje geslagen tussen top 3 en de rest. De manier waarop kunnen we kort en bondig over zijn, het was zeer lelijk en middels een brok onverzettelijkheid werden de drie punten binnen gehaald. Waar met name WF1 al tevreden zou zijn met een punt, besliste Jim Broers 1 minuut voor tijd anders door een vrije trap binnen te kogelen.

Bekeken hakje

De tegenstander van vandaag had voor de winterstop een sterke reeks afgewerkt en was dan ook koploper in de 2e periode. WF1 was dus vooraf gewaarschuwd en verwachtte een sterke tegenstander. Dit werd ook al snel bewaarheid, de rood-blauwen lieten de bal snel van voet naar voet gaan en hadden een aantal behendige spelers. WF1 kon daar vooralsnog alleen een goede organisatie tegenover zetten en gaf op deze manier niet heel veel weg. Wel werd het spel veelal op de witgele helft gespeeld, aan de bal kon WF1 niet veel klaar maken. Na een minuut of 20 veranderde dit enigszins en kwam WF1 wat meer aan voetballen toe. Juist in die fase viel de eerste tegentreffer. Op rechts was er te weinig druk op de bal en kon richting tweede paal worden voor gegeven en ook te vrij ingekopt. WF1 moest dus in de achtervolging en was vrij snel weer op gelijke hoogte. De eerste aanval die goed liep was wel een lust voor het oog. Via vier schijven werd de bal ingespeeld op Wesley Mak. Met een bekeken hakje kon hij Pieter Koopman in stelling brengen. Pieter zag de keeper veel te ver voor zijn doel staan en lobde de bal vanaf een meter of 22 over hem heen. De stand weer in evenwicht, maar KFC bleef de ploeg die aandrong. 4 minuten voor rust viel dan ook de 1-2. Uit een korte combinatie werd er knap en onhoudbaar binnen gekruld. De laatste twee minuten voor rust bleken heftige minuten. Eerst kwam WF1 weer naast KFC. Tom Overtoom slingerde de bal naar de tweede paal. Wederom was de combi Mak-Koopman succesvol. Wesley legde terug, Pieter kon van dichtbij binnen werken. Dan denk je lekker vlak voor rust gelijk te maken, echter ging WF1 toch in mineur de kleedkamer in. De goed leidende leidsman had geen genade met Boyd Bartele, nadat hij een KFC-er onderuit haalde. Direct rood was het gevolg.

Slimmigheid en ervaring

De gehele tweede helft dus met een man minder tegen een sterke tegenstander. Een flinke uitdaging voor WF1, maar niets is onmogelijk. In de eerste 15 minuten na rust had WF1 het moeilijk, KFC creëerde gevaarlijke momenten  door snel de bal rond te spelen. Het centrale duo Mitchell Gieltjes en Yannick Brinkman gaven het juiste voorbeeld van onverzettelijkheid en namen de rest van de spelers hierin mee. Het was in eerste instantie vrij logisch dat WF1 weinig op de helft van de tegenstander was te vinden. Echter zag je langzamerhand dat KFC toch wat onrustiger werd naarmate de tijd vorderde. Met Jim Broers en Jasper Kraijer werd er nog wat vers bloed in gegooid. In het laatste deel van de wedstrijd kon WF1 steeds meer gevaar stichten. Een keer kwam het ook tot een echte kans. Casper van Beek stoomde op en vond Pieter rechts van het doel. Hij probeerde de vrij staande Wesley bij de tweede paal te bereiken, maar werd net onderschept. Richting het einde kwam een punt voor WF1 steeds dichterbij, wat ook het hoogst haalbare leek. Yannick werd nog vervangen door Nick Rood om er nog meer frisheid in te gooien. De bal werd nog een keer diep gegooid op Pieter, die op basis van slimmigheid en ervaring een vrije trap op een kansrijke positie versierde. Chiel Steenman en Jim Broers hadden een slimme opzet bedacht. Laatst genoemde haalde hard uit en het leer verdween rechtsonder in de hoek, 3-2. In de resterende 2 plus 5 minuten blessuretijd trok WF1 ook nog eens twee extra bonuspunten over de streep.

Het getoonde karakter en ook de wilskracht stemt natuurlijk tot meer dan tevredenheid en goed om te weten dat we dit ook in huis hebben. We zullen echter ook door dit mooie resultaat heen moeten kijken en analyseren hoe wij de eerste helft in balbezit hebben gespeeld. Volgende week een heel ander soort tegenstander, dan gaan we namelijk op bezoek bij buurman SEW. Dit zal weer een heel ander soort wedstrijd worden, waar we ons deze week op gaan voorbereiden.

WF1 – KFC 3 – 2