WF1 krijgt te weinig in laatste wedstrijd van 2022   |   12 - dec - 2022

“meer verdiend”

WF1 heeft een memorabel jaar afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen ZAP uit Anna Paulowna. Memorabel, omdat in dit jaar het kampioenschap in 3A werd behaald. Toch was er in de laatste wedstrijd wat teleurstelling. WF1 verdiende het om als winnaar van het veld te stappen en voelde zich benadeeld door enkele dubieuze beslissingen.

Twee keer op de lat

WF1 kon met dezelfde 11 aantreden als vorige week tegen HSV. De tegenstander van vandaag is een ploeg die al jarenlang bovenin de tweede klasse speelt. Voorwaar een geduchte tegenstander. Vanaf het eerste fluitsignaal werd al duidelijk dat ZAP niet met de intentie was gekomen om veel aan de bal te zijn. Verdedigende stelling werd direct ingenomen en WF1 had veel de bal. Al vrij snel werd er een gevaarlijke kans gecreëerd. Max Broers, na de partij als MOTM verkozen, kon vanuit een lastige hoek uithalen. Deze werd gered door een overigens prima ZAP-keeper. Vlak hierna was Chiel Steenman dichtbij de openingstreffer. Vanuit een corner kopte hij op de lat. ZAP kon alleen via de omschakeling gevaar stichten. Echter door wederom een sterk verdedigingsblok ontstond er weinig gevaar. Alleen een vrije trap van zo’n 18 meter zorgde voor een hachelijk moment, maar spatte uiteen op de lat. Aan de andere kant werd door WF1 ook nog eens de lat geraakt, nu bij de eerste paal via het been van Wesley Mak.

Met overtuiging op zoek naar de winst

In de tweede helft kwam WF1 niet geheel goed uit de kleedkamer. Er waren opeens heel wat slordigheden en daardoor kon ZAP ook wat meer uitrichten in balbezit. Omdat deze ploeg hier ook weinig mee deed, werd de wedstrijd heel rommelig. In de 68e minuut ontbrandde de partij opeens weer door de 0-1 van de uitploeg. Niet heel gek was het dat dit uit een standaardsituatie gebeurde, de bal werd erin gepompt en viel zowaar goed voor een ZAP-been. WF1 moest dus in de achtervolging. Echter ontsnapte het eerst aan de tweede tegentreffer. Uit de enige goedlopende aanval kwam de ZAP-aanvaller oog in oog met Luke van Amstel, maar chipte voorlangs, waarna Yannick Brinkman kon redden. In de 72e minuut kwam WF1 terecht weer op gelijke hoogte. Youri Akkerman speelde Pieter Koopman op links vrij en deze gaf goed voor. Bij de tweede paal kwam Max goed vrij en volleerde hard binnen. In de laatste 20 minuten ging WF1 met overtuiging op zoek naar de winnende treffer en kwam daar ook enkele malen dichtbij. Het spel speelde zich nu alleen maar af op de helft van ZAP en goede kansen waren er ook. Eerst was het weer Max die na een combinatie met Pieter hard uithaalde, de keeper tikte de bal net uit de kruising. Daarna werd het wel 2-1 door Wesley maar werd de goal wegens buitenspel afgekeurd. En vlak voor het einde voelde WF1 zich bestolen, een duidelijke handsbal leverde geen penalty op. Na het laatste fluitsignaal gaf dit moment een frustrerend gevoel bij de thuisploeg.

Het jaar 2022 is daarmee afgesloten. Na 11 wedstrijden vind WF1 zich terug op plaats 3, waarmee we prima meedoen in de tweede klasse. We zullen in de winterstop alles op een rijtje gaan zetten en beoordelen wat er allemaal goed gaat en waar we nog kunnen verbeteren. Op donderdag 22 december zullen we dit jaar afsluiten met het fameuze oliebollentoernooi waarna iedereen in de WF-kanteletine welkom is. Op zondag 22 januari hervatten we de competitie weer thuis op ’t Krijt tegen KFC.

WF1 – ZAP             1 – 1