WF1 ontbeert overtuiging in sfeerloos Breezand    |   15 - mei - 2023

WF1 heeft zijn derde nederlaag op een rij geleden. Op het knollenhoofdveld van ZAP moest een 2-0 nederlaag geslikt worden. In tegenstelling tot de nederlagen bij VIOS en HSV had WF1 vandaag niet heel veel recht op meer. Daarvoor was er te weinig overtuiging en geloof. Met nog twee wedstrijden te gaan, zullen we toch echt uit een ander vaatje moeten tappen.

Duidelijk wedstrijdbeeld

WF1 trof in ZAP een tegenstander, die een lastige 1e seizoenshelft had, maar ondertussen bovenaan staat in de derde periode. WF1 zelf heeft ook nog alle kans om de nacompetitie te halen via de ranglijst. Het wedstrijdbeeld werd al vrij snel duidelijk. ZAP trok zich terug op eigen helft en liet WF1 het spel maken, om vervolgens in de tegenstoot toe te slaan. De gehele eerste helft kon de thuisploeg ook kansen creëren op deze manier, maar Denny Knol stond zeer sterk te keepen. Denny verving Luke van Amstel vanwege een blessure. WF1 zelf kon lastig tot goede kansen komen, maar was toch wel twee keer dichtbij een voorsprong. Eerst mocht Jim Broers aanleggen vanaf een meter of 20 uit een vrije trap. Zijn gekrulde poging werd naar de kruising gedirigeerd, de keeper kon echter op fabelachtige wijze redden. Via de lat kwam de bal weer in het veld. Vlak hierna legde Yannick Brinkman de bal achter de ZAP-verdediging. Pieter Koopman kon de bal net niet langs de keeper tikken. Na een half uur kwam ZAP op voorsprong uit 1 van die counters. Op deze manier kon ZAP nog meer achterover leunen en moest WF1 op jacht. Casper van Beek was dicht bij de gelijkmaker. Uit een corner van Jim kopte hij bij de eerste paal in, maar werd van de lijn weg gekopt. Vlak voor rust kwam WF1 nog een keer goed weg, een schot van ver belandde op de lat.

Gelatenheid

Na de thee was er direct een behoorlijke tik voor WF1. Uit een corner was het direct raak en werd de opdracht voor WF1 nog lastiger, 2-0. Over het verloop van de tweede helft kunnen we verder eigenlijk heel kort zijn, want WF1 creëerde zeer weinig in het verdere verloop. De wil was er absoluut wel, maar de uitvoering liet erg te wensen over. Veel slordigheden en onnauwkeurigheid zorgde ervoor dat de thuisploeg niet in de problemen kwam. Enige wapenfeiten waren enkele voorzetten van de zijkant, enkele corners en enkele afstandsschoten welke werden geblokt of doel misten. Grootste kans was er vanuit een corner. De ZAP-keeper zat mis, maar Mitchell Gieltjes kon er net niet genoeg bij en kopte over. Aan de andere kant kreeg ZAP voldoende mogelijkheden om in de counter toe te slaan, maar Denny weigerde zich nogmaals te laten passeren. Desalniettemin konden we concluderen dat het er vandaag geen moment in gezeten heeft. De gelatenheid achteraf vertelde veel……

Ondanks de recente resultaten speelt WF1 nog wel degelijk ergens voor. Volgende week komt SEW op bezoek, waarin WF1 gebrand zal moeten zijn om de prestatie tegen ZAP recht te zetten. Plek 3 is nog steeds in zicht en zolang dat mogelijk is, moet je als team daarvoor gaan.

ZAP – WF1                 2-0