WF1 overwint tegenslagen en verslaat Schagen United, 3-2   |    2 - okt - 2023

“Klasbak”

WF1 heeft ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Gemakkelijk ging dit niet, tot twee keer toe moest er van achterstand worden terug gekomen. Tegenstander Schagen United maakte het de Zwaagse formatie met name de eerste helft lastig, in de tweede was er meer controle en kon een 3-2 overwinning worden bijgeschreven. Overall een zeer vermakelijke wedstrijd voor het publiek.

Vertrouwde indruk

Er waren wat personele problemen, Wesley Mak zat 1 wedstrijd schorsing uit en Oscar van Beek bleek niet te fit genoeg om te spelen. Daarom werd good old Chiel Steenman van stal gehaald, hij liet in de 25 minuten die hij speelde een nog steeds vertrouwde indruk achter. De eerste 20 minuten was minder vertrouwd. Daar waar we normaliter kunnen vertrouwen op een solide achterhoede waren er nu hier en daar wat slippertjes. Twee daarvan leidden een tegentreffer in. Eerst werd de 0-1 vanuit een counter aangetekend na slordig balverlies. Vrij snel hierna twee goede kansen voor Pieter Koopman, de eerste werd nog gekeerd, zijn tweede 1-op-1 was wel raak, 1-1. Op dat moment kreeg WF1 meer controle en kreeg ook wat mogelijkheidjes op een voorsprong. Echter  een inschattingsfout achterin leidde een penalty in die werd benut. Een tegenvaller, die gelukkig nog voor rust recht getrokken kon worden. Mitchell Gieltjes kon een strakke corner van Tom Overtoom bij de eerste paal binnen tikken, 2-2. Vlak hierna nog een spectaculair moment, ook vanuit een corner. Een afgeslagen bal kwam stuiterend voor de voeten van Remco van Beek. Zijn uithaal was vernietigend, de katachtige reflex van de keeper mocht er ook zijn.

Verdekt schot

In de rust werd aangehaald dat we gemaakte afspraken niet na kwamen en daardoor kon Schagen United zijn spel spelen. In de tweede helft moest hier echt de focus op komen. Dit zou ook wel blijken, want WF1 kwam in verdedigend opzicht niet echt meer in de problemen. Dit werd ook wel geholpen door de snelle voorsprong in de tweede helft. Nu was het Schagen dat achterin hopeloos in de fout ging. De bal werd zomaar ingeleverd bij klasbak en uitblinker Pieter, vanaf rand zestien meter was zijn verdekte schot in de verre hoek de keeper te machtig. Hierna ontspon zich een wedstrijd waarin WF1 de partij vroegtijdig had moeten beslissen. Meerdere kansen, enkele vrije trappen op aantrekkelijke plekken, veel corners, WF1 kreeg de bal niet meer in het mandje. Daardoor bleef het nog wel spannend tot het einde, maar als gezegd, grote kansen werden er niet meer weg gegeven.

Na twee wedstrijden dus nog het volle pond van zes punten. Een prima start natuurlijk, doch blijven we erop wijzen dat elke week een zware pot zal worden. Volgende week komt de enige streekgenoot, FC Medemblik, naar Zwaag. Een ploeg waar we vorig seizoen niet van hebben kunnen winnen, dus zal absoluut ook weer een mooie uitdaging worden.

WF1 – Schagen United             3 – 2