WF1 pakt verdiend punt in Zuid-Scharwoude   |    4 - dec - 2023

“Toonbeelden van karakter”

WF1 heeft in de 10e speelronde een punt over gehouden aan de ontmoeting met LSVV, 1-1. In een wedstrijd waarin beiden ploegen een helft sterker waren, dus wat dat betreft een terechte uitslag. Omdat WF1 de tweede helft de betere was, bleef er toch een lichte bittere nasmaak achter.

De lokken van Mitchell

WF1 startte ten opzichte van afgelopen twee weken wat gemankeerd aan dit treffen. Pieter Koopman en Jasper Kraijer waren beiden afwezig, daarnaast was er wat fysiek ongemak bij Mitchell Gieltjes en Wesley Mak. Zij konden echter wel starten. Tegen een tegenstander waar vooraf van bekend was hoe zij speelden. WF1 was dus gewaarschuwd, maar begon toch wat onwennig. In de eerste 20 minuten kon LSVV redelijk vrijuit voetballen en kwam dan ook terecht op voorsprong. Luke van Amstel had al enkele pogingen verijdeld, maar was op een geplaatst schot in de hoek kansloos. Ook in de fase hierna had de thuisploeg scoringskansen, maar verzuimde dit te doen. Langzamerhand meldde WF1 zich steeds nadrukkelijker bij het LSVV-doel. De eerste waarschuwing kwam van Wesley, maar kon net niet goed uithalen. Vlak voor de thee was daar toch de gelijkmaker. Een goed ingestudeerde corner door Lars Bakker en Tom Overtoom werd door laatstgenoemde ingebracht. Het was captain Mitchell die met zijn langste donkere lokken de bal toucheerde, waardoor de bal binnenkant paal binnen viel.

Mêlee van spelers

In de rust werd nogmaals besproken hoe deze speelstijl te bespelen en dit ging steeds beter. Tel daarbij op dat het LSVV veel energie kostte en het verklaart dat WF1 de overhand had in de tweede helft. Neemt niet weg dat ook LSVV enkele goede kansen creëerde, maar Luke liet zich niet passeren. De frustratie en irritatie nam toe bij de thuisploeg en WF1 rook kansen. Tegenvaller was wel het geblesseerd uitvallen van Max Broers en Mitchell, maar daartegenover vervulden Jesper Hoogland en Ryan Gieltjes hun taken prima in. WF1 was veelal op de helft van de tegenstander te vinden, met name de laatste 20 minuten. Dit leverde drie goede kansen op. Eerst stoomde Casper van Beek op, zijn schot vanaf circa 18 meter was net niet krachtig genoeg. Daarna leek Remco van Beek vanuit een dieptebal te kunnen scoren, maar de keeper was net eerder bij de bal. De grootste kans was nog voor Jesper vlak voor tijd. In een mêlee van spelers kreeg hij de bal voor zijn voeten en kon van dichtbij geplaatst schieten met de binnenkant, alleen net aan de verkeerde kant van de paal.

Uiteindelijk dus tevreden moeten zijn met een punt, dat werd ook wel vrij snel gerealiseerd gezien de omstandigheden. Echter spoken ook de laatste 20 minuten door je hoofd, waarin WF1 de overwinning verdiende. Nog 1 wedstrijd te gaan tot de winterstop en dat is een heerlijke pot. WF1 zal er vol voor gaan om koploper HSV als eerste een pootje te lichten. Afspraak dan: zondag 10 december, 14.00 uur, sportpark ’t Krijt!

LSVV – WF1 1 – 1