WF1 toont spierballen en zet lastig FC Den Helder opzij   |   17 - apr - 2023

WF1 toont spierballen en zet lastig FC Den Helder opzij

“Spannend slot”

WF1 is door een 2-1 zege op FC Den Helder de koploper VIOS tot op 4 punten genaderd. De tegenstander uit de marinestad is altijd een lastige tegenstander voor WF1 en daarom smaakte de overwinning dubbelzoet. Volgende week staat een bezoek gepland aan de koploper in Warmenhuizen, een affiche waar naar uitgekeken kan worden.

Spectaculair antwoord

Vooraf was er nog wel een tegenvaller te verwerken, want Yannick Brinkman bleek nog teveel last te hebben. Maar als je een vervanger als Boyd Bartele dan erop kan zetten, wordt je er niet veel minder op. Tegenstander FC Den Helder is een ploeg die lastig te verslaan is. Dat bleek ook wel in de eerste ontmoeting dit seizoen, toen WF op een gelijkspel bleef steken. In de eerste helft werd dit ook bewaarheid, de ruim 400 aanwezige toeschouwers zagen een gelijkwaardige eerste helft. FC Den Helder was de eerste 20 minuten wat meer aan de bal, gaandeweg nam WF1 meer het initiatief over. En er kwamen ook mogelijkheden. Zowel Max Broers als Tom Overtoom brachten vanaf de zijkant enkele gevaarlijke voorzetten in de zestien, maar konden net niet worden binnen gewerkt. De grootste kans was vlak voor rust. Wederom een goede voorzet vanaf links, waar uiteindelijk de bal voor de linker van Tom kwam. Vanaf een meter of 10 schoot hij goed in en passeerde ook de keeper. Echter werd de bal nog van de doellijn gewerkt door een verdediger. Vlak voor rust was het ook nog even schrikken voor WF1, maar keeper Luke van Amstel had een spectaculair antwoord op de kopbal.

Splijtende pas

De tweede helft was er een wervelend begin voor WF1. In de 48e minuut produceerde uitblinker Jim Broers een splijtende pass door het hart van de verdediging. Pieter Koopman kon hierdoor alleen op de keeper af en rondde in twee keer af, 1-0. Een prima begin na de thee, maar gek genoeg werd WF1 daarna wel een fase achteruit gedrukt. Er werd dan ook besloten om hoger druk te zetten en dit had ook vrij snel effect. Boyd dwong door goed druk te zetten de tegenstander tot een fout en daardoor kon Jim opstomen. Vanaf 18 meter haalde hij verwoestend uit en werd de bal nog licht getoucheerd. Het was voldoende om de 2-0 aan te tekenen. FC Den Helder was het hierna even helemaal kwijt en leverde veel ballen zomaar in. Hierdoor ontstonden er grote mogelijkheden om de partij te beslissen. Onnauwkeurigheid in de afronding en de paal voorkwamen dit. Een klein kwartier voor tijd werd het toch 2-1, net op het moment dat de wedstrijd onder controle leek. Het werd dus een kwartier lang nog even billen knijpen, maar WF1 trok deze pot zonder grote problemen over de streep.

Er konden dus weer drie punten aan het totaal worden toegevoegd. Omdat VIOS hard onderuit ging tegen FC Medemblik wordt het dus weer spannend bovenin. Volgende week gaat WF1 dus op bezoek naar VIOS, wij hopen natuurlijk dat de witgele supportersschare massaal aanwezig kan zijn aldaar!

WF1 – FC Den Helder                2 – 1