WF1 verslaat ploeg in vorm   |   28 - nov - 2022

“1e van 3”

WF1 heeft als eerste ploeg in 2A VIOS kunnen verslaan. De ploeg uit Warmenhuizen had nog geen wedstrijd verloren tot gister. Voor WF1 was deze wedstrijd de eerste van een serie van drie tot de winterstop. Met VIOS, HSV en ZAP krijgen we drie ploegen die al jarenlang in de top van de tweede klasse vertoeven. Voor de eerste test zijn we door deze gehele teamprestatie geslaagd, nog twee te gaan.

Onbedoeld

Net als vorige week was alleen Boyd Bartele afwezig. Er werd gestart met dezelfde 11 spelers, die vorige week tegen FC Den Helder startten. In de eerste 20 minuten werd duidelijk waarom VIOS de laatste weken de te kloppen ploeg is. Gemakkelijk voetballend werd WF1 het zwijgen opgelegd en kon alleen maar tegen houden. In balbezit kon WF1 weinig klaar maken, wat ook zeker door de tegenstander kwam. Net op het moment dat WF1 het iets meer onder controle kreeg, kwam het op achterstand. Een aanval over de linkerkant werd uiteindelijk onbedoeld door Casper van Beek in eigen doel gewerkt. Dit maakte de opdracht voor WF1 natuurlijk nog lastiger, maar ook juist in de fase voor rust kwam er steeds meer controle. En dit leverde ook kansen op. Eerst was het Youri Akkerman die een goede individuele actie niet kon afmaken met een krachtig schot. Vlak voor rust viel een kopbal van Max Broers op de lat en uit de rebound ketste een vlammend schot van Wesley Mak net naast.

Magistraal

Je voelde in de rust aan dat er echt wel wat mogelijk was in deze wedstrijd tegen de ploeg met de minste verliespunten. WF1 trok de lijn in de tweede helft ook door en na ruim een uur werd dat beloond. Vanaf links kon Youri via een handig overstapje van Wesley Tom Overtoom bereiken op rechts. Tom dreigde zijn tegenstander te passeren, maar schoot juist met een verdekt schot het leer in de verre hoek en verraste hiermee de VIOS-keeper, 1-1. Vlak hierna vielen Pieter Koopman en Jim Broers kort achter elkaar in en zij toonden aan dat een sterke bank goud waard is. WF1 werd al sterker in het tweede bedrijf en Pieter en Jim zorgden voor nog meer dreiging en variatie. WF1 ging op jacht naar de voorsprong, maar hele grote kansen leverde het nog niet op. Chiel Steenman was met een vrije schietkans vanaf een meter of 16 nog het meest dichtbij. Het was ook Chiel die de aangever was bij de 2-1. Hij zag Casper slim weglopen en kon hem bereiken met een chip over de laatste VIOS- linie heen. De aanname van ‘Cappie’ was vervolgens magistraal en kon van dicht met links binnen schieten. Op dat moment waren er nog 5 minuten te spelen, die WF1 moest zien te overleven. Waar het vorige week in blessuretijd nog fout ging tegen FC Den Helder, was het nu eind goed al goed. Eerst kon keeper Luke van Amstel zich onderscheiden met een goede redding, vlak daarna was de combi Jim-Pieter goed voor de 3-1. Jim werd op de rechterkant weg gestoken en leverde een prima voorzet over de grond aan bij de tweede paal. Pieter werkte vakkundig af met binnenkant links. WF1 in extase en vierde dit samen met de teammanager die zich op dat moment in die hoek bevond. Naar verluid heeft de teammanager hierbij een lichte hernia opgelopen….

Euforie na de wedstrijd natuurlijk en WF1 heeft zich na een lastige fase weer opgericht. Dit moet echt op het conto worden geschreven van een kwalitatief brede selectie. De mogelijkheid om extra kwaliteit in te kunnen brengen wanneer de wedstrijd daarom vraagt, is goud waard! Volgende week de tweede test in een serie van drie, namelijk uit naar HSV uit Heiloo.

WF1 – VIOS               3 -1