WF1 wervelt medekoploper FC Medemblik omver   |   14 - mrt - 2022

“Genieten van het moment”

WF1 heeft een duidelijke 5-1 overwinning geboekt op medekoploper FC Medemblik. De gehele wedstrijd was WF1 de bovenliggende partij, wat dus ook in de score werd uitgedrukt. Hierdoor slaat WF1 een klein gaatje met de rest, daar ook overige uitslagen gunstig waren. Genieten dus op dit moment en dan heel snel weer verdere focus naar de volgende wedstrijd in de drukke maand Maart.

WF1-debuut op je 36e

Stefan Punter en Dave Beerepoot genoten beiden van een vakantie en daarnaast was ook Max Broers afwezig, hij vanwege een blessure. Daarentegen maakte Paul Kok op zijn 36e zijn WF-debuut tussen de palen. Hij bleek het keepen nog niet verleerd te zijn, met name de redding vlak voor rust was cruciaal. Tegenstander FC Medemblik staat het gehele seizoen al bovenin de ranglijst en is geen eendagsvlieg gebleken. Een echte topper dus in de derde klasse A, ruim 450 toeschouwers vonden ook de weg naar ’t Krijt. WF1 nam vanaf het eerste moment het initiatief, FC Medemblik speelde puur op de omschakeling. Maar WF1 had het prima op orde organisatorisch, iets wat nu een stuk beter was dan vorige week tegen VVS. Echte grote kansen bleven nog uit, er waren alleen wat speldenprikjes. De kans van Wesley Mak na een klein half uur was de eerste grote kans. Een goede pass van Mitchell Gieltjes werd goed door Wesley gecontroleerd, alleen voor de keeper was zijn lobje net tekort. Vlak hierna was het wel prijs voor de topschutter. Via een variant uit een corner kon Jasper Kraijer uithalen, maar deed dit half. De bal kwam in de zestien terecht en daar was Wesley het meest attent en tikte binnen. De ban gebroken, de voorsprong was op dat moment terecht. FC Medemblik moest nu ook wat meer uit zijn schulp kruipen en vlak voor rust was er een korte periode waarin WF1 het moeilijk had. Paul kon zich onderscheiden door in de 1 op 1 een laag schot te pareren. Uit de corner was Jasper belangrijk op de lijn door de bal daar weg te halen.

Ontketend

Een terechte 1-0 voorsprong in de rust. Behoudens de laatste vijf minuten was WF1 dominant. In de tweede helft kwam Jim Broers binnen de lijnen voor Casper van Beek. De dominantie werd door gezet in de tweede helft. FC Medemblik nam wat meer risico’s en dit speelde de thuisploeg wel in de kaart. Met de ontketende Youri Appelman ( volgens Bert Putters ) en Tom Overtoom aan de zijkanten werd er goed gevoetbald aan de bal, toch kwam de 2-0 voort uit een fout van de Medemblikker-keeper. Jim ontfutselde hem de bal en kon Chiel Steenman bedienen. Chiel kon in het lege doel afwerken. Er knakte wat bij de tegenstander, WF1 ging alleen maar beter spelen. Het was dan ook weer aan de keeper van Medemblik te danken dat de score niet snel opliep, hij had een aantal goede reddingen. Toch was het nog drie keer prijs. Alle keren kwamen deze van de zijkanten. Tom was twee keer de aangever vanaf rechts bij goals van Wesley en Boyd, een keer was Youri de afmaker vanaf links. Tussendoor kon Medemblik de nul van het bord halen, zodat de einduitslag 5-1 werd. Een eclatante zege, waar weinig op af te dingen was.

Op deze dag was het dus genieten van deze prestatie en mogen we heel tevreden zijn met het vertoonde spel en mentaliteit. Tegelijkertijd was dit ook 1 van de 26 wedstrijden en niet meer dan drie punten. Komende donder-

dag is alweer de volgende klus, 20.00 uur uit tegen vv Winkel.

WF1 – FC Medemblik 5 – 1