WF1 wint bekerduel van Monnickendam   |    2 - sep - 2023

Westfriezen 1 had de eerste helft een engel op het houtwerk zitten en Monnickendam mikte daarop. Westfriezen kwam dus goed weg.
In de 17e minuut kwam Monnickendam via een goed lopende aanval op 0-1 en paal en lat verhinderde een grotere score. Ruststand 0-1 waarin Monnickendam de iets betere ploeg was.

Na rust begon het duel vrij mak, maar met nog 20 minuten te gaan, vielen de doelpunten opeens als rijpe appels van de boom.
Met een schitterend gekruld schot scoorde Remco van Beek in de 74e minuut op fraaie wijze de 1-1. Westfriezen kon er niet lang van genieten. Via een snelle aanval was het Monnickendam dat op 1-2 liet noteren.
Westfriezen drong aan en had succes, want na een prima assist van Mitchell Gieltjes scoorde Pieter Koopman in de 80e minuut 2-2.
Westfriezen voerde de druk op en met een bekeken schot was het Dylan Zuiker die in de 86e minuut de 3-2 op het scorebord zet. De buit leek binnen voor Westfriezen.
Een vrije trap vanaf 25 meter werd door Monnickendam over de muur gekruld en zo was het weer gelijk 3-3.
De koek was nog niet op. In de 90e minuut was het Dylan Zuiker die zichzelf mooi vrij speelde en op bekeken wijze de 4-3 in het net schoof.
Zo won Westfriezen met 4-3 dit bekerduel met een fraai slot.