WF1 wint terecht in Assendelft, 1-2   |    6 - nov - 2023

“Selectiebreedte”

WF1 gaat onverminderd door met wedstrijden winnen en doet dit nu reeds voor de 4e keer met 1 doelpunt verschil. Dit keer moest v.v. Assendelft eraan geloven. Competitie-basisdebutant Jesper Hoogland gaf het eerste zetje, Dylan Zuiker bleek uiteindelijk de matchwinner.

Vertrouwen

Wie vandaag een aanblik deed naar de tribune van v.v. Assendelft, kon niet anders concluderen dat er heel wat WF1 kwaliteit zat. Naast de lang geblesseerde Youri Akkerman zaten ook Wesley Mak, Max Broers en Pieter Koopman wegens blessures en/of schorsing. Wie WF1 ook volgt weet dat dit allen voorhoede spelers zijn. Dus was de vraag of er veel geschoven moest worden of vertrouwen geven aan spelers van het tweede. Keuze was niet geheel lastig, omdat er genoeg kwaliteit aldaar loopt om op te vangen. Vandaar dat Jesper Hoogland startte als aanspeelpunt en ook Ryan Gieltjes direct aansloot. In de loop van de wedstrijd schoven ook Boyd Berends en Floris Goevaers aan samen met Denny Knol. En WF1 startte tegen degradant Assendelft heel sterk. In balbezit werd er prima gezocht naar de gaatjes in de defensie. Aan de andere kant was het plan van de thuisploeg duidelijk, zo snel mogelijk de rappe voorhoede spelers bedienen. Enkele keren kwamen zijn er gevaarlijk uit, maar kon de solide WF-defensie niet verontrusten. In de 19e minuut bekroonde Jesper zijn basisdebuut in de 2e klasse met de 0-1. De pass op Remco van Beek was van Tom Overtoom, de poging van Remco belandde via de keeper voor de voeten van onze nr. 19 en kon simpel binnen werken. Vreugde alom natuurlijk, maar die was van korte duur. Zes minuten later gaf het digitale scorebord alweer 1-1 aan, na een scrimmage uit een corner werd de bal binnen gewerkt. In het restant van de eerste helft een sterker WF1 dat enkele kansen kreeg. Tom kwam uit een goede aanval alleen voor de keeper, helaas in buitenspelpositie. Lars Bakker kon vlak voor rust uithalen van een meter of 21, zijn ziedende schot scheerde net over de lat.

Intelligent

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet heel erg, behalve dat WF1 nu tegen wind in speelde. Assendelft kon in balbezit niet echt gevaarlijk worden, dat gebeurde alleen uit slordigheden van WF1. Het werd 1x gevaarlijk voor Luke in een 1-op-1 situatie. Daarentegen begon WF1 steeds meer aan te dringen. Er werd hoog op de helft van de tegenstander druk gezet en daar wist de thuisploeg steeds minder raad mee. Het werd ook steeds dreigender, een vrije trap op een gevaarlijke plek van Tom luidde het slotoffensief in. Een klein kwartier voor tijd kwam de beloning. Uit een vrije trap kwam de bal op rand zestien voor de voeten van Remco. Waar een ieder een schot verwachtte, fabriceerde hij een zeer intelligente korte pass naar Dylan. Vanaf 12 meter recht voor de goal vuurde de Wognummer in de bovenhoek, 1-2. In het laatste kwartier ging de thuisploeg natuurlijk opportunistischer spelen, maar behoudens enkele corners zat de gelijkmaker er nooit in. WF1 kreeg zelf een aantal countermogelijkheden, maar doel werd niet meer getroffen.

WF1 heeft zich ook vandaag van zijn goede kant laten zien. Vooraf werd ook benadrukt dat je technisch en tactisch heel veel kan bespreken, uiteindelijk draait het erom dat je plezier met elkaar hebt. Je moet het leuk vinden om met elkaar te voetballen. Dat kan je zelf beïnvloeden als je bewust met elkaar de juiste voorwaarden creëert. Daar was vandaag een schoolvoorbeeld van, er werd als team gespeeld en dat is zeker een compliment richting de spelers. Volgende week willen we lijn natuurlijk doortrekken als ZAP uit Breezand op bezoek komt.

v.v. Assendelft – WF1               1 – 2