WF1 zal zichzelf moeten gaan herpakken na tweede zeperd op rij   |    4 - apr - 2022

“Ware gezicht”

WF1 heeft in Waarland voor de tweede keer op rij een nederlaag geleden. Een zeldzaamheid, want dat was dit seizoen nog niet eerder gebeurd. We kunnen dus wel zeggen dat we in een fase zitten waarin we ons ware gezicht moeten gaan laten zien en hoe het met de mentale weerbaarheid is gesteld.

Kanonskogel

WF1 trad aan zonder Chiel Steenman, Boyd Bartele, Youri Akkerman en Jim Broers tegen een ploeg die, zoals het heet, in een goede flow zit. Con Zelo heeft een aardige serie neer gezet, zodat we ons op konden maken voor een lastige pot. Dit werd eigenlijk alleen nog maar bemoeilijkt, omdat we na 10 minuten tegen een rommelige 1-0 aan liepen. Via via kon de aanvaller alleen op Mitchell af en afronden. Vlak daarvoor had WF1 nog twee mogelijkheden gehad om zelf op voorsprong te komen. Een kanonskogel van Max Broers uit een vrije trap werd nog net geblokt en in de rebound mocht een sterk spelende Jasper Kraijer uithalen, maar ging net naast. Met dus een achterstand tegen deze tegenstander en de omstandigheden probeerde WF1 al voetballend tot kansen te komen. Dit bleek heel lastig en het was dan ook niet gek dat de enige twee kansen vanuit een standaardsituatie kwamen. Twee keer kon Wesley uit een corner op doel koppen, helaas twee keer net te weinig kracht en richting. Vlak voor rust toch wel weer een dreun. Uit zo’n beetje de enige mooie aanval kon de thuisploeg de score verdubbelen.

Paar speldenprikjes

In de rust werd afgesproken om het combinatievoetbal wat te laten varen en meer opportunistisch te spelen. In de 10 a 15 minuten na rust werd hierdoor wel wat druk ontwikkeld, maar tot grote kansen leidden dit niet. Een paar speldenprikjes en corners waren de belangrijkste wapenfeiten. De wil was er echt wel om terug in de wedstrijd te komen, maar vandaag vielen ook nog eens alle ‘twijfel’ ballen niet in het voordeel van WF1. De grootste kans was juist nog aan de andere kant te noteren, maar de CZ-aanvaller kon de bal niet in het lege doel krijgen. Het is WF1 te prijzen, dat het tot het eindsignaal bleef zoeken naar de goal. Joost Kramer, ingevallen voor Max Broers, was nog het meest dichtstbij. Zijn intelligente lobje was net tekort en kon gepakt worden.

Een tweede nederlaag dus op rij. We zullen samen ervoor moeten zorgen dat we hier weer bovenop komen. In de voorgaande 14 wedstrijden hebben we laten zien dat de kwaliteiten absoluut aanwezig zijn. In elk seizoen zijn er fases waarin het even minder draait. Juist in dat soort momenten zul je moeten laten zien hoe het met de mentale weerbaarheid zit……

Con Zelo – WF1                   2 – 0