WF1 zonder problemen langs Spirit, 2-0   |   17 - okt - 2022

“Vol stadion ‘t Krijt”

WF1 is ook na vier wedstrijden nog zonder puntverlies in 2A. Spirit’30 was het slachtoffer van de Zwaagse dadendrang en werd met 2-0 verslagen. In deze derby, die veel publiek trok, was WF1 duidelijk de betere, maar verzuimde om de partij eerder te beslissen. Daar Luke van Amstel met zijn verdediging weer de nul hield, werd de wedstrijd zonder al te veel problemen uitgespeeld.

Venijnig

De familie van Beek geniet van een vakantie in warme oorden en ook Tom Overtoom moest deze wedstrijd geblesseerd van de kant toekijken. Daarentegen de terugkeer van Yannick Brinkman en ook Max Bregman was weer present. Tegenstander Spirit’30 kwam met een punt uit drie wedstrijden richting Zwaag. Een ploeg die met een behoorlijk vernieuwde groep aantrad, sein voor WF1 om geconcentreerd te spelen. En het spoot weer uit de startblokken, al in de 4e minuut moest het scorebord bediend worden. Youri Akkerman werd op links gevonden door Chiel Steenman. Youri trok naar binnen en werd geen strobreed in de weg gelegd. Zijn venijnige schot in de korte hoek was de keeper te machtig, 1-0. Ook in de periode hierna bleef WF1 zeer dreigend en een grotere voorsprong lonkte. Maar eenmaal in de zestienmeter werden of niet de goede keuzes gemaakt of stond het vizier niet op scherp. Daarnaast was de Spirit-keeper meerdere keren een sta-in-de-weg. Aan de andere kant bleef het vooralsnog rustig, dit kwam zeker ook omdat Spirit’30 aanvallend niet gevaarlijk werd. WF1 had vandaag zelf dus moeite met scoren, dus is het niet verkeerd als je tegenstander dan even helpt. Boyd Bartele kwam door op links en trok voor. Tot ieders verbazing deponeerde de Spirit-verdediger de bal keurig in de kruising, 2-0. Niet verkeerd natuurlijk zo vlak voor rust.

Nieuwe buitenspelregel

Een prima voorsprong, maar in de rust werd er meer gehamerd op de wedstrijdmentaliteit. Er sluimerde wat gemakzucht in de ploeg. Dit was vooral te merken aan het niet uitvoeren van basisafspraken. We zullen dit echt standaard moeten uitvoeren, elke week weer! In het tweede bedrijf was er wel iets van verbetering te merken. Het leverde in eerste instantie dan ook op dat we de wedstrijd behoorlijk onder controle hadden. Er ontstonden ook kansen, maar net als voor rust wilde de bal er niet meer in. Langzamerhand gingen de Hoogkarspelers iets meer risico nemen en kwamen zo nu en dan in de buurt van het WF1-doel. Maar Luke toonde aan zeer geconcentreerd te zijn en wist elk gevaar onschadelijk te maken. Aan de andere kant leek Pieter Koopman eindelijk te scoren. Echter bleek er voor vandaag een andere buitenspel regel te zijn. Een bal terug trekken van de achterlijn kon vandaag toch wel voor buitenspel zorgen. Goal afgekeurd en zodoende toch nog ruim tien minuten bij de les blijven. Dit deed WF1 met verve en kreeg zelfs nog de meeste kansen om alsnog te scoren. Maar 23 doelpogingen leverde vandaag uiteindelijk 2 goals op.

Volgende week heeft WF1 een weekend vrij, daar we al uitgebekerd zijn. Zondag 30 oktober gaan we op bezoek bij een andere nieuwkomer en onbekende, Saenden. Deze ploeg werd kampioen in de andere 3e klasse en is ook prima gestart. WF1 zal zich weer gaan voorbereiden op deze klus met hopelijk weer veel witgele steun!

WF1 – Spirit’30 2 – 0