WF2 bekert door   |   18 - sep - 2018

Spektakel leidt niet tot overwinning!

“Westfriezen 2 bekert door”

Voorbeschouwing

Met 6 punten uit de eerste twee bekerwedstrijden, leidt WF2 de dans in de bekerpoule. Vandaag treft WF de hekkensluiter, tweede klasser en tevens de buurman, Always Forward. De “mannen” uit de stad hebben uit hun eerste twee wedstrijden geen punt kunnen behalen en zijn zodoende al uitgeschakeld. Om door te mogen bekeren heeft Westfriezen voldoende aan een gelijkspel en zelfs een kleine nederlaag zou voldoende kunnen zijn, echter een derby wil je altijd winnend afsluiten. Kan WF2 de volgende bekerronde halen?

Zwaag, 16 september 2018

Westfriezen 2 – Always Forward 2

Vandaag stond de eerste en waarschijnlijk enige derby van het seizoen op het programma, tegen onze zwart-witten buren uit de grote stad. Na een fantastische vrijdagavond, waar sommige teamgenoten mochten aantreden tegen de oud-internationals, wacht er vandaag weer een mooi affiche. Met weer een uitgebreide selectie kon er worden aangevangen tegen Always Forward. Vredenduin had in de tussentijd besloten dat hij vaak genoeg op tijd was gekomen en besloot iets langer in bed te blijven liggen.

Voor aanvang van de wedstrijd raakte WF zijn tweede basisspeler kwijt door een blessure van Bregman, die verdienstelijk vervangen werd door Meester. Waar we de voorgaande wedstrijden de bovenhand hadden in de beginfase, liepen we nu achter de feiten aan. Een zwak begin leidde dan ook tot een snelle 0-1 achterstand. WF had bijna 20 minuten nodig om in zijn ritme te komen, maar wist tot die tijd de schade beperkt te houden. Daarna wist WF in een mum van tijd de achterstand om te draaien in een voorsprong en twee keer was het Apreda. De eerste goal was het gevolg van een mooie aanval over rechts die aankwam bij Van der Laan na een goede overstap van Brandhoff. De inzet van onze aanvoerder kon nog gepareerd worden, maar de rebound werd binnen gekopt door eerstgenoemde. De tweede goal was een werkelijke beauty. Buis vond met een lange bal, Apreda op de punt zestien. Die op zijn beurt in een kansloze situatie verzeild leek, maar zijn verwoestende uithaal viel schitterend binnen. Van de voorsprong kon niet lang genoten worden, waar Forward snel de gelijkmaker binnen schoot. Toch leek WF met een voorsprong te gaan rusten doordat de geelhemden nog voor rust op een 3-2 voorsprong kwamen. Uit een scherpe voorzet van Van der Laan, kopte Schotten goed tegendraads binnen. Tot de rust kwamen de geelhemden nauwelijks meer in gevaar, maar in plaats van de eerste helft zakelijk uit te spelen werd de organisatie gelaten voor wat het was. Dit had als gevolg dat er twee keer gescoord kon worden binnen 1 minuut voor rust.

Met een 3-4 achterstand werd er gerust en kon ook het publiek dit spektakelstuk even verwerken. Na de thee lag het tempo minder hoog. Forward probeerde de bal in de ploeg te houden en werd daardoor niet meer gevaarlijk. Westfriezen had op haar beurt ook moeite om kansen te creëren. Invaller Nonnekes wist de score toch weer in evenwicht te brengen met een droog schot in de verre hoek. Een gelijkspel had een mooie afspiegeling geweest voor deze wedstrijd, maar zal niet het resultaat worden. Forward wist opnieuw op voorsprong te komen en ondanks kansen over en weer werd zo de eindstand bepaald op 4-5.

Door het gelijke spel in Zaandam, tussen Zaanlandia en SDO, eindigen wij evengoed als nummer 1 in de poule en gaat WF2 net als vorig jaar de koker in voor de volgende ronde. Met twee overwinning uit de eerste 3 echte wedstrijdjes kan Westfriezen 2 er vanaf volgende week voor volle bak tegen aan als de competitie begint. De eerste wedstrijd spelen we uit tegen ZAP 2.