WF2 gelijk tegen Kolping Boys   |   17 - sep - 2017

Westfriezen 2 bewandelt de kortste weg naar Europa!

“Eerste tests zijn goed doorstaan”

Voorbeschouwing

Voor wie het ontgaan is, Westfriezen 2 is vorig jaar op fantastische wijze gepromoveerd naar de reserve 1e klasse. Na een geweldig seizoen wisten wij ons via de nacompetitie te verzekeren van een startbewijs voor een klasse hoger. Dan vraag je je toch altijd af of dat niveau wel haalbaar is voor de mannen van WF2. Daarvoor was het bekertoernooi dit jaar een serieuze test, met drie tegenstanders van formaat. De eerste wedstrijd was tegen RKDES, die wij vorig jaar in de halve finale van de nacompetitie wisten te verslaan. De tweede tegenstander was Roda’23, de nummer 6 in de eerste klasse van vorig jaar. De laatste tegenstander was Kolping Boys, een degradant uit de eerste klasse maar met een zwaar verjongd team. Drie opponenten van een aanzienlijk niveau en dus drie wedstrijden om te bewijzen dat wij daadwerkelijk thuis horen in de eerste klasse.

Nieuwe spelers

Het succes van WF2 is in Amsterdam niet ongemerkt gebleven, waar ZSGOWMS één van onze uitblinkers Meijer heeft weggelokt met een onevenaarbaar contract. Daarnaast heeft Meijers zijn schoenen aan de wilgen gehangen. Daarentegen mogen wij ook veel nieuwe spelers verwelkomen die allen al minuten hebben gemaakt bij WF2. Met Radjkoemar, Van Beek, Apreda, Smit, Nonnekes, De Putter en Van Diepen zijn er weer spelers bijgekomen die met gemak meekunnen met de Geelwitte-machine. Sommige hebben zelfs al furore gemaakt bij ons vlaggenschip WF1. Met een deels nieuwe groep gaan wij er dit jaar weer een fantastisch seizoen van maken. Te beginnen met het bekertoernooi.

De Beker

Zoals eerder vermeldt gold het bekertoernooi dit jaar als serieuze test of wij ons konden meten met de anderen. Met affiches tegen RKDES, Roda’23 en Kolping Boys, kwam het publiek volledig aan haar trekken.

RKDES uit

De roodhemden uit Kudelstaart waren ons nog niet vergeten en waren gebrand op revanche. Vanaf de aftrap bleek echter dat wij nog steeds een maatje te groot waren. Zelfs met 10¼ man wisten wij onze wil op te leggen aan de tegenstanders en kwamen zodoende terecht op een 0-1 voorsprong door een goal van Van Beek. Nog voor rust wisten de gastheren de score gelijk te trekken na een knappe aanval. Na rust namen wij echter de teugels nog steviger in handen, ditmaal met 11 man, en stond er binnen no-time een comfortabele 1-3 voorsprong op het bord. Na goals van weer Van Beek en Buis. Een gebrek aan concentratie bracht de einstand op 3-4, maar de overwinning was dik terecht. De 2-4 was het vermelden waard, een pareltje van Apreda eindigde met een lob in het vijandige netje.

Roda’23 thuis

Na het goede begin van de week hiervoor, stond er deze week een echte test op het programma. De nummer 6 uit de eerste klasse kwam bij ons op bezoek. De eerste wedstrijd hadden zij met 1-5 verloren, dus voor hen gold alleen de winst. De eerste helft was van een heel behoorlijk niveau van onze kant. Bij vlagen werd er goed gecombineerd en hieruit volgden kansen. Uit één van deze kansen schoot Deun onberispelijk raak en uit onze mooiste aanval had Eldering de 2-0 moeten maken, maar voor een leeg doel was de paal het eindstation. De tweede helft had een geheel ander beeld. Roda’23 voerde de druk flink op en wij kwamen er niet meer aan te pas. Toch wisten wij een aantal kansen te creëren, maar de gelijkmaker hing in de lucht. Het was aan sluitpost Thijs te danken dat we nog lang stand hielden, maar vlak voor tijd viel dan toch de gelijkmaker. Eindstand 1-1.

Kolping Boys thuis

Door de resultaten in de voorgaande wedstrijden stonden wij de laatste speeldag nog steeds bovenaan. Winst vandaag zou dan ook betekenen dat we door zouden gaan. Deze week weer hetzelfde beeld als vorige week. Een prima eerste helft werd afgewisseld door een hele matige tweede helft. De gasten bleken een hele goed voetballende ploeg te hebben, die met verzorgd voetbal tot kansen probeerden te komen. Wij maakten echter zeer goed gebruik van de geboden ruimtes en wisten dan ook veel gevaarlijker te worden. Apreda wist ons op 1-0 te punteren, zijn handelsmerk ‘niet afspelen’ werd beloond met een voorsprong. Deze voorsprong wisten wij vrijwel zonder problemen vast te houden tot de rust. Na de rust kwamen wij er in zijn geheel niet aan te pas, Kolping Boys gooide het tempo omhoog en ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Dit keer was het sluitpost Knol die met een aantal katachtige reflexen ons op de been hield. De gelijkmaker kwam er helaas toch met nog een kwartier te spelen. Met de kennis van nu, was dit genoeg om door te gaan in de beker. Echter wisten wij dat toen nog niet. Het laatste kwartier hielden wij ons met kunst en vliegwerk op de been en was er zelfs nog een gigantische kans op de overwinning. Weer was het Apreda die op de keeper af ging samen met een wel heel hard rennende geelhemd. Apreda had echter al lang en breed besloten deze bal weer niet af te geven en besloot zichzelf vervolgens maar te tackelen. Hierdoor en door nog een aantal goede reddingen van Knol wisten wij het gelijke spel over de streep te trekken.

Samenvatting

Met 1 gewonnen wedstrijd en 2 gelijke spelen zijn we ongeslagen gebleven. De 5 punten die dit ons opleverde waren zelfs genoeg om door te bekeren. In een hele sterke poule hebben wij met heel veel vechtlust het voor elkaar gekregen om al onze tegenstanders achter ons te houden. Hierdoor gaat het bekeravontuur verder en wachten wij de loting rustig af. De eerste voetbalclichés zijn alweer vernomen in de kleedkamer, we zijn bijna in Europa!!

Doelpuntenmakers: Van Beek (2), Apreda (2), Buis , Deun.

Assists: Eldering (2), Apreda, Radjkoemar, Meester,Van der Laan