WF2 haalt knap punt, maar baalt toch!    |   30 - nov - 2021

“Late voorsprong net niet voldoende!”

Voorbeschouwing Met 9 punten uit de laatste 3 wedstrijden mag er gezegd worden dat Westfriezen 2 in een goede fase zit. Onderhand kan er weer gesproken worden over een geelwitte-machine welke moeilijk te verslaan is. Met 13 punten uit 8 wedstrijden is WF2 terug te vinden op de 4e plaats op de ranglijst. De tegenstander van dit weekend, HSV, staat 1 plaats hoger met 2 punten meer. In het verleden moest deze tegenstander vaak het onderspit delven. De laatste nederlaag dateert van het seizoen ‘07/’08. Resultaten uit het verleden bieden echter geen garantie voor de toekomst en gezien de uitslagen van HSV dit seizoen zullen we aan de bak moeten. Kan WF2 de novembermaand ongeslagen blijven?

Heiloo, 28 november 2021

HSV 2 - Westfriezen 2 Net als vorige week hebben we ook deze zondag de beschikking over 16 spelers. Om 9.45 uur stonden er verse croissantjes en koffie voor ons klaar en wonder boven wonder was iedereen voor de tweede week op een rij keurig op tijd. Trainer Schaap had vandaag zijn huiswerk wel goed gedaan, waardoor de basisopstelling bestond uit 11 spelers en wij vol frisse moed richting Heiloo konden vertrekken.

Nadat iedereen zijn QR-code had laten scannen, de warming-up had plaats gevonden en de toss weer gewonnen werd er om 11.30 uur afgetrapt op een bijzonder matig kunstgrasveld. WF2 begon goed aan de wedstrijd en nam het heft in handen. Enigszins geholpen door de thuisploeg dat besloot om geen druk te geven. Dit leidde al snel tot de 0-1. Een corner van Hielkema werd verlengd door Gieltjes. Bij de tweede paal kon Deun vrij inschieten al maakte hij het nog even spannend. De 0-1 was terecht en leek de opmaat naar een mooie eerste helft. Niet veel later besloot HSV echter de druk op te voeren en bleek het een erg sterk voetballende ploeg. WF2 kreeg steeds moeilijker druk op de bal en werd steeds verder achteruit gedwongen. Vooral hun linkerkant was erg sterk waardoor zij over die kant een aantal keer gevaarlijk doorkwamen. Matig afronden en accuraat ingrijpen van sluitpost Punter zorgde er echter voor dat de 0-1 op het scorebord bleef staan. Door vele meters te maken, hard te werken en een beetje geluk werd de rust bereikt met een minimale voorsprong.

Na de rust werd, de goed spelende, E. Hoogland vervangen door Krikke om meer gebruik te maken van de ruimte achter de verdedig. Waar de thuisploeg in de eerste helft nog veelvuldig gevaarlijk doorkwam daar hadden wij de tweede helft de zaakjes beter op orde. Kansen werden er niet veel meer weggegeven al konden wij zelf ook geen speldenprikjes meer uitdelen. De grootste kans was voor Bregman die met een snoeiharde volley bijna onze eigen keeper verschalkte. De, terechte, 1-1 viel alsnog en leek in veel op onze goal. Met nog een klein half uur te gaan moesten alle zeilen bij worden gezet om met minimaal een punt naar huis te gaan. Onze 4 resterende wissels werden gebruikt om fris elan binnen de lijnen te brengen. Hierdoor kwam WF2 wat beter in de wedstrijd en konden we aan de bal ook wat bewerkstelligen. Dit leek dan ook de winnende treffer op te leveren. Van grote afstand raakte Berends de bal erg lekker om deze via de onderkant van de lat binnen te zien vallen, 1-2! Met nog slechts 5 minuten op de klok moest dit voldoende zijn voor een driepunter in Heiloo. Helaas viel niet veel later de 2-2 alsnog, nadat een vrije trap onder de muur door binnen werd geschoten. Beide ploegen gingen nog op zoek naar de overwinning en voor ons waren Brandhoff en Van Beek nog dichtbij. Gescoord werd er echter niet meer, eindstand 2-2.

Vooraf hadden wij hier waarschijnlijk voor getekend en achteraf was een overwinning ook niet verdiend geweest, maar toch is het erg zuur als je zo laat nog een voorsprong uit handen geeft. Anders gezien is één punt uit bij de nummer 3 uiteraard een goed resultaat. WF2 is zodoende al 4 wedstrijden lang ongeslagen en bezet op dit moment de 6e plaats. Volgend weekend gaat de thuiswedstrijd tegen FC Den Helder niet door.

HSV – Westfriezen ’11 0-1 Deun (Gieltjes) ’66 1-1 ’84 1-2 Berends (Peschier) ’87 2-2