WF2 houdt kaal brood over!   |   21 - mrt - 2022

“Tweede nederlaag op een rij”

Voorbeschouwing

Vorig weekend werd de thuiswedstrijd tegen Vios-W afgelast vanwege coronagevallen bij de uitploeg. Hierdoor is de verloren wedstrijd tegen KFC de laatst gespeelde wedstrijd van Westfriezen 2. WF2 was een paar maanden lang niet gewend aan verliezen, maar wacht zodoende ‘alweer’ twee weken op revanche. Deze revanche moet er dan komen in Akersloot tegen Meervogels. De heenwedstrijd werd dit seizoen met 3-2 gewonnen nadat Krikke hoogstpersoonlijk een 1-2 achterstand wist om te draaien. In Akersloot heeft WF2 de laatste seizoenen echter niet weten te winnen. Kan daar dit weekend verandering in worden gebracht?

Akersloot, 20 maart 2022

Meervogels ’31 2 - Westfriezen 2

Vanwege de lange reistijd en de vroege aanvangstijd, mochten wij om 9.00 uur al verzamelen! Wonder boven wonder bleek dit voor niemand een probleem. Alleen spelverdeler Kramer en linksachter Peschier ontbraken vandaag. Eerstgenoemde genoot van een verdiende wintersport terwijl laatstgenoemde langere tijd zal moeten toekijken vanuit de lappenmand.

Zelfs wanneer aanvoerder Berends de opdracht krijgt om de toss te verliezen, werd deze ook deze keer weer gewonnen. Dit bleek overigens wel gelijk zijn hoogtepunt van deze wedstrijd te zijn. Zodoende begon WF2 met de wind schuin in de rug op een echte grasmat op een fris sportpark. En we kunnen wel stellen dat we furieus uit de startblokken kwamen. Binnen 20 secondes stond Hielkema vrij voor de keeper. Zijn inzet was helaas te zwak met een corner als resultaat. 5 minuten later was ook de tweede grote kans voor de uitploeg. De goed spelende Van Beek vond de mee opgekomen, ook goed spelende, Gieltjes. Laatstgenoemde kon alleen net niet genoeg bij de bal om deze binnen te schieten. Na deze openingsfase besloot de thuisploeg er een schepje bovenop te gooien terwijl de geelwitte-machine begon te stokken. Dit was het begin van een hele matige fase voor de ploeg van Schaap. In 20 minuten tijd moesten wij 2 tegengoals incasseren en kwamen wij nog 2 keer heel goed weg. Waarvoor 1 keer keeper Knol verantwoordelijk was met een knappe redding. Na deze fase gooide ook WF het over een andere boeg. Goed voetbal zat er vandaag niet in, waardoor we iets opportuner gingen spelen. Dit leidde tot de aansluitingstreffer vlak voor rust. Een goede aanval over links kwam via Van Beek bij Deun, die op zijn beurt J. Hoogland wist vrij te spelen. Hoogland schoot met zijn chocoladebeen vervolgens onberispelijk binnen. Een lekker moment om te score, waardoor de rust werd gehaald met een 2-1 achterstand.

Tijdens de limonade besloten wij het ook de 2e helft sneller de bal naar voren te zoeken op jacht naar de gelijkmaker. De tweede helft was nog geen minuut onderweg of linksback De Putter had gelijk, omdat zijn haviksoog hem niet in de steek liet. Het nieuwe strijdplan zorgde ervoor dat de thuisploeg niet meer gevaarlijk wist te worden, maar ditzelfde gold eigenlijk ook voor WF2. De tweede bal werd veelvuldig gewonnen door Nonnekes, maar tot kansen kwamen wij niet. De enige echte kans werd wel binnen geschoten, maar terecht afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor tijd leek de thuisploeg ons nog een handje te helpen, maar een bijna in eigen doel gekopte bal werd nog van de lijn gehaald. De laatste 10 minuten werd ook laatste man Deun in de spits geposteerd, maar verder dan een wanhoopsoffensief kwamen wij niet. Eindstand 2-1.

Door deze nederlaag en de uitslagen op de andere velden schuift de volledige middenmoot nog verder in elkaar. WF2 staat nog maar 1 punt boven de gevreesde 12e plaats, maar tegelijkertijd bedraagt de achterstand op de 5e plaats ook maar 4 punten. Aankomend weekend wacht ons een hele belangrijke wedstrijd als, nummer 11, ZAP zaterdagavond op bezoek komt.