WF2 komt tekort!    |   15 - mei - 2023

“De nachtkaars”

Voorbeschouwing Vorige week kwam er een einde aan onze reeks van 10 wedstrijd op een rij ongeslagen. In 8 competitiewedstrijden (5 keer winst, 3 keer gelijk) en 2 bekerwedstrijden werd er niet verloren. Vorige week vonden wij ons Waterloo tegen Hillegom in de beker en kwam deze indrukwekkende reeks ten einde. In competitieverband kunnen we de reeks echter nog voortzetten en dit zien we graag verlengd worden tot 10 wedstrijden. Beginnend aankomende zondag uit tegen VVS ’46. In dit rechtstreekse duel staat de 2e plaats op het spel. Onze huidige achterstand bedraagt 2 punten en kan dus alleen teniet worden gedaan door te winnen. Dit seizoen hebben wij al 2 keer eerder de degens gekruist met de Spanbroekers. In eigen huis speelden wij tot 2 keer toe gelijk. Kan WF2 de 2e plaats overnemen?

Spanbroek, 14 mei 2023

VVS ’46 2 - Westfriezen 2

Veel afwezigen vandaag en toch de beschikking over 15 spelers, waarvan 14 speelklaar. Deun en Kramer hadden beide ‘verplichtingen’, daarnaast hadden Bregman en Hartnack nog een plekje in de ziekenboeg. Trainer Schaap had een masterplan bedacht door de afwezige Kramer toch in de basis-elf op te stellen. Aangezien Mak op zijn stoel zat werd er toch besloten om met 11 man te gaan starten.

Weer waren alle ingrediënten aanwezig om er een heerlijk potje voetbal van te maken. De zon scheen, de echte grasmat lag er prima bij, een paar handjes vol toeschouwers langs de lijn en een gewonnen toss waren redenen genoeg om er ook vandaag weer vol voor te gaan. Toch hadden we wat opstart problemen, waardoor de thuisploeg zonder goed te voetballen de bovenliggende partij was. WF2 was chronisch te laat, grossierde in balverlies en vergat om collectief druk te zetten. De oranjehemden zette daar niet veel tegenover en zochten veelvuldig hun snelle linksbuiten. Dit zorgde wel zo nu en dan voor gevaar en resulteerde in de verdiende 1-0. WF had de inworp, verloor de bal, stond volledig uit positie en kreeg de deksel op zijn neus. Het duurde nog een minuut of 20 totdat we erachter kwamen dat de bal van geel naar geel moest en dat zorgde ervoor dat we iets beter in de wedstrijd kwamen. Zonder tot echte kansen te komen, daarvoor was het spel nog te slordig. We kregen wel iets meer grip op hun omschakeling, waardoor de rust werd bereikt met een 1-0 stand.

Na de broodnodige limonade en de loze kreten in de kleedkamer gingen we de 2e helft tegemoet. Door iets meer energie in de wedstrijd te leggen en te voetballen waar nodig, was de openingsfase overduidelijk voor ons. De 1-1 viel al in minuut 47, waar het niet dat de scheidsrechter de goal afkeurden. Vooralsnog is het een raadsel wat de leidsman gezien heeft. Een hard gelag voor ons en hard gelach bij de thuisploeg. De verdiende gelijkmaker kwam alsnog en was het resultaat van een prima aanval. De Putter veroverde de bal en hield het overzicht, waarna wij via vele schijven met opvallend vaak de rechtervoet van Gieltjes het andere oranje uit elkaar speelden. Gieltjes vond met de punt van zijn schoen Goevaers, die zijn treffer dit keer niet afgekeurd zag worden. 1-1 en nog voldoende tijd voor de winnende. Tot die tijd was de thuisploeg niet verder gekomen dan 2 vrije trappen op kansrijke positie. In het kader van 3 keer is scheepsrecht, viel hun 3e vrije trap wel binnen. De Putter ontsnapte nog aan het ‘vroegtijdigdouchenconcept’, maar een vrije trap op de rand van de 16 was een feit. Deze werd binnengeschoten en was voer voor discussie aan onze zijde. Conclusie, deze had er niet in gehoeven. Met nog een kwartier op de klok ging WF er nog wel voor, maar het echte geloof ontbrak. VVS was de enige die nog tot echte kansen kwam en na precies 90 minuten spelen, besloot de scheidsrechter dat blessuretijd ons niet ging helpen. VVS won met 2-1, is zeker van plaats 2 en beëindigde onze ongeslagen reeks.

Volgende week zondag spelen we onze allerlaatste wedstrijd van het seizoen. In eigen huis nemen wij het op tegen HSV, waar voor ons niet anders dan de baard van de keizer op het spel staat. Ongeacht de uitslag eindigen wij dit seizoen op een verdienstelijke 3e plaats, welke helaas niet voldoende zal zijn voor promotie.

VVS – Westfriezen ‘8 1-0 ’68 1-1 Goevaers (Gieltjes) ’77 2-1