WF2 krijgt op zijn broek   |   28 - nov - 2017

Westfriezen 2 verpulverd door DEM!

“Wedstrijd duurt 90 minuten te lang”

Voorbeschouwing

Na de blamage van vorige week met een 3-1 nederlaag tegen Roda’23, stond er dit weekend een zware dobber op het programma. In ons eigen Zwaag kregen we de nummer drie van de ranglijst op bezoek. DEM uit Beverwijk is tot nog toe ongeslagen en zal deze status proberen te behouden. Kan WF de Beverwijkers van hun eerste nederlaag voorzien?

Zwaag, 26 november 2017

WF – DEM

Waar we de vorige weken nog een uitgebreide selectie tot onze beschikking hadden was dat deze zondag wel anders. Met 12 eigen spelers was de spoeling erg dun, maar gelukkig waren Keizeren good-old Bakker bereidom bij ons mee te doen. Met jarenlange ervaring in de WF-selectie, was dit een versterking die wij goed konden gebruiken.

Westfriezen begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam dan ook heel snel op 1-0. Enig probleem was dat Van der Laan de tos had verloren en wij van helft hadden moeten wisselen. De 1-0 bleek een eigen doelpunt en zo keken we al snel tegen een vervelende achterstand aan. Tijd om ons te herpakken kregen we niet van de Beverwijkers. Met goed positiespel en veel diepte kwamen zij binnen 20 minuten op een 3-0 voorsprong. De Geelwittemachine was niet in staat om een vuist te maken en kwam ondanks goede intentie maar 1 keer tot een kans in de eerste helft. Aanvoerder Van der Laan had een wereldse volley ingedachte, deze belandde voor de voeten van Buis maar die kreeg de bal helaas niet in het netje.

In de rust hing een gemoedelijke sfeer, waar de tegenstander van vandaag simpelweg te goed werd bevonden. Toch wilde niemand zich weg laten spelen en besloten we er wat van te willen maken de tweede helft. Ondanks voldoende werklust, bleven de gasten in een hoog tempo spelen en had de tweede helft meer weg van een 45 minuten lang durende rondo. De eindstand liep zodoende hoger op dan we hadden gehoopt.

Voor volgende week staat er weer een zware dobber op het programma. Dan spelen we eindelijk eens een uitwedstrijd waarvoor we geen paspoort nodig hebben uit tegen De Zouaven. Na vijf nederlagen op een rij, lijkt het ons een goed idee om weer eens drie punten mee naar Zwaag te nemen.