WF2 laat punten liggen   |    4 - dec - 2018

WF2, wel de betere niet de punten!

“Bekende voetbalwet van toepassing”

Voorbeschouwing

We schrijven 10 juni 2018, Westfriezen 2 heeft zijn verblijf in de reserve eerste klasse met succes verlengd door in de finale te winnen van Zwanenburg 2. Ditzelfde Zwanenburg wist via een enorme omweg toch nog promotie af te dwingen en is zodoende de tegenstander van dit weekend. Vooralsnog krijgt deze ploeg geen warm welkom in de eerste klasse, met 7 punten uit 9 wedstrijden. Voor WF is het een wedstrijd die bepaalt of we naar boven kunnen gaan kijken of dat we toch met een schuin oog naar de ploegen onder ons moeten kijken. Met drie wedstrijden op een rij tegen laag geklasseerde tegenstanders zal dit de boodschap van de komende weken zijn. Haakt WF2 (voorlopig) aan of af?

Zwaag, 2 december 2018

Westfriezen 2 – Zwanenburg 2

Wat een enorme weelde deze morgen. Iedereen had zijn wekker gezet en was tijdig aanwezig, waardoor we voor het eerst sinds tijden met de beoogde basis konden starten. Helaas moesten Van der Laan en Kuipers verstek laten gaan door blessures, sloot Deun aan bij ons vlaggenschip en moest ook Steenman deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Desondanks stonden er weer 11 goed geïnstrueerde en gemotiveerde geelhemden in de wei. Het belang van de wedstrijd was bij iedereen in de oren geknoopt ons restte alleen nog maar de punten in Zwaag te houden.

Toch begon Westfriezen erg zwak aan de wedstrijd. De regen had het nieuwe kunstgras erg snel gemaakt en daar werd hinder aan ondervonden. Dit had veel onnodig balverlies tot gevolg. Ook zonder bal was Westfriezen niet in beste doen, vooral op eigen helft mocht de tegenstander wel heel gemakkelijk de bal rondspelen. Het was dan ook aan het niveau van de tegenstander te danken dat we gemakkelijk overeind bleven. Zonder groots te spelen had WF2 zichzelf zelfs op een comfortabele 3-0 voorsprong kunnen zetten, maar drie levensgrote kansen, waarvan 1 voor leeg doel, waren niet aan ons besteed. De eerste de beste poging van de uitploeg was wel meteen raak. Een afstandsschot ging via het been van een geelhemd, tergend langzaam voorbij aan Knol. Zo stond er in plaats van een 3-0 voorsprong, een 0-1 achterstand op het scorebord toen de rust was aangebroken.

In de rust vielen harde woorden, maar die waren niet aan dovemans oren besteed. In de tweede helft werd er veel meer energie in de wedstrijd gestopt en dat leidde ertoe dat Westfriezen veelvuldig de bal had. Kregen we in de eerste helft nog enorme kansen, daar waren deze schaars in het tweede bedrijf. Westfriezen moest het veelal hebben van vrije trappen of schoten uit de tweede lijn. Zwanenburg wist daar op haar beurt niets tegenover te zetten. Wanneer de uitploeg ook nog een oerdomme rode kaart pakt is het helemaal eenrichtingsverkeer en wachtten op de dik verdiende gelijkmaker. Maar wat wij ook probeerde die bal wilde er niet in. Van Beek zag een kopbal gered worden op de doellijn, Brandhoff krijg zijn hoofd net niet goed genoeg tegen een strakke voorzet en nogmaals Van Beek kon een goede voorzet van Nonnekes niet promoveren tot doelpunt. Tussendoor had Zwanenburg de wedstrijd nog in het slot kunnen gooien, maar uit een spaarzame counter wist hun, luidkeels toegezongen, nummer 13 niet te scoren voor leeg doel. Een bekende voetbalwet deed zodoende van zich spreken, waar maar 1 team aanspraak mocht maken op de punten gaat het andere team er met de punten van door. Eindstand 0-1.

Een pijnlijke nederlaag voor de geelwitte machine, helemaal gezien de uitslagen op de andere velden. Bij winst had men hele goede zaken kunnen doen. Wat nu nog rest zijn twee nog belangrijker geworden wedstrijden voor de winterstop. Met als eerste tussenstop Zuid-Scharwoude, waar wij het gaan opnemen tegen nummer 12 en tevens promovendus LSVV.