WF2 swingt 30 minuten te kort!   |   19 - apr - 2023

“Zelfs een ezel stoot zich…”

Voorbeschouwing

Westfriezen 2 is bezig aan een heel goede reeks. In de competitie werd er al 5 keer op een rij niet verloren en vorig weekend werd de laatste 4 van het bekertoernooi bereikt. Deze goede reeks begon op een bijveld in Castricum tegen Vitesse’22. Toevalligerwijs onze tegenstander van aankomend weekend. Toentertijd werd een abominabele eerste helft afgewisseld door een prima tweede bedrijf, waardoor de punten mee naar Zwaag gingen na een 2-4 overwinning. In de tussentijd heeft WF2 zichtbare stappen gemaakt. Zodoende maken zij nog kans op de zogeheten ‘dubbel’. Om mee te blijven doen om het kampioenschap en de daarbij horende promotie moet er dit weekend wel gewonnen worden. Houdt WF2 de punten in eigen huis?

Zwaag, 17 april 2023

Westfriezen 2 – Vitesse ’22 2

Deze week hadden we weer te maken met een aantal afwezigen. Kersverse papa Bregman nam een zondag vrij om te genieten van het vaderschap, regerend MOTM De Putter ging het Engelse voetbal analyseren, Korrel, Hartnack en Rood namen hun plaats in, in de ziekenboeg. Daardoor werd good-old Nonnekes weer opgetrommeld en vingen De Jager en Hoogland niet volledig fit aan.

Met de beste bedoelingen begonnen we om 11.30 uur onder leiding van scheidsrechter De Rooi aan wat een memorabele wedstrijd ging worden. Binnen luttele minuten keken we al tegen een 0-1 achterstand aan nadat we verdedigend kinderlijk in de fout gingen. Geen gewenst begin, maar voldoende tijd om de schade te herstellen. En zo geschiedde. Zonder groots te spelen was Westfriezen de baas over het gehele veld en werden er voldoende mogelijkheden gecreëerd. De eerste grote kans was nog niet aan ons besteed. Na een goede aanval over rechts kwam de bal via Brandhoff voor de voeten van Berends, die vanaf randje 16 niet succesvol wist af te drukken. Niet veel later viel de verdiende gelijkmaker alsnog en vervolgens ging het snel. Uit een verre inworp en 4 kopballetjes verder kon Goevaers ons op gelijke hoogte schieten. Nog geen 3 minuten later stonden we op een 2-1 voorsprong. Vanuit een corner van De Jager kopte Deun snoeihard binnen. Weer niet veel later hadden we onze voorsprong al verdubbeld. Weer ging er een corner van De Jager aan vooraf en weer was het Deun die scoorde. Dit keer vond hij de verre hoek met een schot. Zo had het publiek binnen 25 minuten al 4 doelpunten mogen aanschouwen. Binnen het half uur was er ook nog een schrikmomentje aan onze zijde. Keeper Knol werd ongelukkig hard geraakt en moest met een vleeswond vervangen worden door Van der Velden. Na een korte onderbreking had WF2 nog voldoende mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar met een 3-1 stand werd de rust bereikt.

Tijdens de thee werd ons nogmaals op het hart gedrukt om niet te verslappen in de tweede helft. Iets wat ons dit seizoen al veel te vaak gebeurd is. Deze boodschap leek niet aan dovemans oren te zijn besteed. Na het eerste fluitsignaal na de thee zetten de geelwitte-machine de gasten goed onder druk. Uit dit druk zetten volgden al snel de 4-1. Op het middenveld werd de bal goed veroverd en direct ingespeeld op Brandhoff. Die stak Goevaers weg richting de goal, die op zijn beurt onberispelijk binnen schoot. De tegenstander leek de handdoek in de ring te gooien en WF2 bleef op zoek naar meer doelpunten. We schrijven minuut 60, Vloeijberghs wordt hard en onreglementair ondersteboven geschopt. Echter blijft de bal in bezit, deze vergeten wij vervolgens buiten te schieten waardoor Vitesse de bal overneemt en de counter inzet. Geen enkele geelhemd grijpt daadkrachtig in, waardoor weer na dom instappen de bal kan worden voorgegeven en binnen geschoten. Geheel onnodig helpt WF2 de gasten zo weer in de wedstrijd. Met nog een half uur op de klok en een 4-2 voorsprong was er nog steeds niets aan de hand. 20 minuten later stond er echter toch een geheel onnodige 4-4 op het scorebord. Na weifelend optreden en een van richting veranderd schot was de wedstrijd weer in balans. Met een gelijk spel schoten wij niets op dus gingen we vol op jacht naar de overwinning en het mag een wonder heten dat er niet meer gescoord werd. Westfriezen miste kans na kans, maar mocht ook van geluk spreken dat Vitesse niet nog meer punten stal uit Zwaag. Eindstand 4-4.

Zo doen wij onszelf weer enorm te kort en is er alleen nog een theoretische kans op de titel. Aankomend weekend spelen wij een uitwedstrijd tegen koploper FC Den Helder. Bij winst kunnen zij zich kronen tot kampioen van de 2e klasse. Een feestje dat wij graag komen verstoren.