WF2 te sterk voor Grasshoppers    |   20 - mrt - 2023

“WF 45 minuten lang duidelijk een maatje te groot”

Voorbeschouwing De laatste nederlaag van WF dateert alweer van ruim een maand geleden. Vervolgens werd de kwartfinale van de beker bereikt en pakten wij 4 punten uit de laatste 2 competitiewedstrijden. Aankomend weekend moet deze weg omhoog worden vervolgd wanneer wij op bezoek gaan bij, hekkensluiter, Grasshoppers. De Hoppers staan met 3 punten uit 6 wedstrijden stijf onderaan. Saillant detail, die 3 punten pakten zij tegen ons. In eigen huis walste WF de eerste 30 minuten over de Grasshoppers heen. In het vervolg liepen we naast de schoenen en verloren we nog met 2-3. Redenen genoeg om dat zondag recht te zetten. Kan WF2 op voor revanche?

Zwaag, 19 maart 2023

Grasshoppers 2 - WF 2

Donderdagavond stonden er nog 18 spelers op de spelerslijst voor de wedstrijd van vandaag. Op zondagmorgen waren daar nog 15 fitte spelers van over. Hartnack liep donderdag een op het oog zware blessure op, Hoogland had zijn kruit verschoten tijdens zaalvoetbal en bij Weevers beginnen de jaren, na een weekendje Londen, te tellen. Desalniettemin had trainer Schaap toch weer een mooie opstelling uit de hoge hoed weten te toveren en wist De Putter ons te leren dat een professionele noodrem op eigen helft nooit geel oplevert.

Alleen het zonnetje ontbrak vandaag, maar verder mochten we spreken van ideale omstandigheden. Onze supportersschare besloot zelfs om per fiets van Zwaag richting Hoogwoud te komen. De goden waren ons sowieso goed gezind, daar wij op het kunstgras mochten aantreden vandaag. Na een heerlijke warming-up blies de leidsman op leeftijd een paar minuten te laat voor de aftrap van de eerste helft. WF2 trachtte hoog druk te zetten op de helft van de gastheren. We hadden een paar minuten nodig om de mannetjes op de juiste plaats te krijgen, maar in het vervolg waren we de baas over vrijwel het gehele veld. De thuisploeg probeerde nog om op te bouwen, maar besloot al snel om de lange bal te hanteren. Onze achterhoede met Vloeijberghs, Bregman, Deun en De Putter raakten daar uiteraard niet van in paniek en bleven eenvoudig overeind. Aan de bal kon Westfriezen eenvoudig de vrije man vinden al werd er geregeld gekozen voor de moeilijkste bal. Toen ook dat laatste probleem geneutraliseerd was, voerde de geelwitte-machine de druk op. Het was aan de sluitpost van de groenen te wijten dat de 0-0 stand op het scorebord bleef staan. De 0-1 kwam er wel degelijk en was het gevolg van 1 van onze vele corners. De Jager legde de bal bij de tweede paal goed op het hoofd van Deun. Deun behield het overzicht en kopte de bal terug naar de eerste paal waar Kramer onhoudbaar binnen kopte. Niet veel later volgde de 0-2 en ook dat was een mooie. De Putter blijk na zijn goal vorige week vleugels te hebben gekregen en slalomde zich een weg door de Hoogwoudse defensie. Op de achterlijn hield hij het overzicht, speelde de bal bewust naar Mak, Mak behield de rust en ronde als een echte spits af. Met nog een paar minuten tot de thee was de thuisploeg rijp voor de sloop. De genadeklap volgde echter niet.

Zo zaten wij zeer tevreden aan de limonade en leken de punten eigenlijk al zo goed als binnen. Gelukkig was iedereen er zich van bewust dat we vaker een goede met een slechte helft hebben afgewisseld en was ver van euforie nog geen sprake. Er werden zelfs valse dreigementen geuit wanneer de tweede bedrijf van een bedenkelijke niveau zou zijn. Na 30 minuten rust stonden we dan ook weer met de juiste instelling aan de aftrap. Aan inzet dan ook geen gebrek, maar WF had na een kleine omzetting bij de thuisploeg geen grip meer op de tegenstander. Dit leidde tot vooral veel balbezit, maar tot gevaar kwamen zij niet. Aan de bal liepen we weer tegen een bekend probleem, waar we te snel de beslissende pass willen geven. Desalniettemin kregen we voldoende mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Uiteraard konden we ook nu weer terugvallen op een uitstekende verdediging waardoor we nooit echt in de problemen kwamen. Al moest De Putter, De Jager eenmaal wel even attenderen om aan de NOOOOOODREM te trekken. Na vele gemiste kansen viel de 0-3 uiteindelijk toch. Na een aanval over vele schijven vond De Jager de volledige vrijstaande Kramer. Die met een harde schuiver zijn 2e van de dag binnen schoot. Na een cadeautje van de uitstekend fluitende leidsman mocht de thuisploeg nog aanleggen vanaf 11 meter, waardoor de eindstand op 1-3 kwam te staan.

Dat maakt dat we 7 punten pakken uit de laatste 3 wedstrijden en stijgen naar de 3e plaats om de ranglijst. Moet gezegd dat de nummer 7 slechts 2 punten minder heeft. Aankomende zondag moeten we richting Alkmaar, waar AFC ’34 wacht. In eigen huis werd met 1-4 vrij kansloos verloren dus we weten dat we aan de bak mogen.

Kunstgrasshoppers – WF ’31 0-1 Kramer (Deun) ’36 0-2 Mak (De Putter) ’83 0-3 Kramer (De Jager) ’90 1-3