19-03-2017

WF2 Dendert door!

“Weergaloos eerste half uur genoeg voor driepunter!”

Voorbeschouwing

Na achtereenvolgens de nummer 4 en 2 van de ranglijst te hebben verslagen, wacht dit weekend weer een lastige wedstrijd. Dit maal komt nummer 5, Vitesse ’22 uit Castricum op bezoek in Zwaag. De uitwedstrijd werd ternauwernood gelijk gespeeld door een weergaloze kopbal van Brandhoff in de slotfase. Met deze wedstrijd nog in het achterhoofd weten we dat dit geen makkelijke wedstrijd gaat worden. Maar in de vorm waarin WF2 zich momenteel bevindt moet het mogelijk zijn om de drie punten “gewoon” in Zwaag te houden. Nummer 2 Spartanen ontvangt daarnaast nummer 1 HSV, dus met drie punten kunnen wij hele goede zaken doen. Ook voor de strijd in de tweede periode is dit een belangrijke wedstrijd. Wij delen namelijk de koppositie met de tegenstander van deze week. Weet WF2 de drie punten in Zwaag te houden, de titelhoop levend te houden en de koppositie in de tweede periode te behouden?

Zwaag, 19 maart 2016

Westfriezen 2 – Vitesse ’22 2

Met een onwennig goed gevulde bestuurskamer zaten we stipt om half 11 met een door J. Wagemaker gezette bak koffie klaar om het strijdplan van vandaag aan te horen. Van de vorige wedstrijd wisten wij nog dat de tegenstander van vandaag een goed voetballende ploeg was, waar wij een flinke dosis werklust tegenover moeten zetten. Door de toch nog vele afwezigen sloten good old K. Meijers, O. de Putter (A1) en R. Beerepoot (WF8) bij ons aan om de gelederen te versterken. Door het afhaken van D. Brouwer tijdens de warming-up, stond R. Haarms met de aanvoerdersband aan de aftrap. Vanaf deze aftrap had WF2 de touwtjes gelijk volledig in handen. Er werd direct hoog druk gezet op de verdediging van de blauw-zwarten uit Castricum. Deze blauw-zwarten wisten niet wat hen overkwam en zodoende stond na 16 minuten er 3-0 op het scorebord. En deze score had zelfs nog hoger uit kunnen vallen. Eerst was het R. Meijer die de bal van afstand heerlijk in de verre hoek streepte. Diezelfde R. Meijer bracht de bal na een afgeslagen corner weer terug de 16 in, waar C. Deun stond die alweer zijn 4e van dit seizoen na 7 minuten achter de kansloze doelman schoot. Na de 2-0 raakte de geelwitte-machine nog meer op stoom en kans na kans werd er gecreëerd. De 3-0 liet dan ook niet lang op zich wachten. Een weergaloze lange bal over 65 meter van de goed spelende J. Meester kwam aan bij R. Haarms. Diezelfde Haarms kwam oog in oog met de keeper en faalde uiteraard niet. Dit hoge niveau hielden wij 35 minuten vol, maar nog meer doelpunten bleven uit. Na deze goede fase lieten we de teugels wat vieren, waar Vitesse dankbaar gebruik van maakte. Uit een ingestudeerde corner werd de bal vlak voor rust achter Knol geschoten, waardoor de ruststand op 3-1 kwam.

De tweede helft gaf een totaal ander beeld van de wedstrijd. De mannen uit Castricum geloofden nog in een comeback en gingen vol voor de aanval. Wij waren niet in staat om daar onderuit te voetballen, maar bleven goed georganiseerd verdedigen. Deze goede organisatie zorgde ervoor dat de tegenstander nauwelijks kansen kreeg. En als daar al een kansje werd weggeven stond Knol op zijn post om de ballen onschadelijk te maken. Toch viel een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer voor de gasten, wat leidde tot een heel heet laatste kwartier. Met man en macht werd er verdedigd en gevochten voor elke meter. De laatste 3 fluitjes van de scheidsrechter kwamen dan ook als geroepen, waardoor WF2 weer 3 punten mocht bijschreven.

Een weergaloos eerste half uur was zodoende genoeg voor de driepunter. Nummer 2 Spartanen wist nummer 1 HSV met 1-0 te verslaan, waardoor wij nu de gedeelde tweede plek bezetten. Met 1 verliespunt minder dan de koploper doen wij dus nog volop mee. Daarnaast staan we alleen bovenaan in de tweede periode met 12 punten uit 5 wedstrijden. De uitwedstrijd van volgende week tegen Vios Warmenhuizen op echt “gras” moet dan ook weer gewonnen worden.