WF2 verliest in Akersloot!   |    5 - okt - 2020

“Westfriezen 2 toont te veel ontzag”

Voorbeschouwing

Na onze nederlaag van vorige week tegen De Zouaven wacht deze week een moeilijke uitwedstrijd in Akersloot tegen Meervogels. Meervogels was vorig seizoen de koploper toen het seizoen werd beëindigd en leek op weg naar promotie. De enige wedstrijd die wij vorig jaar tegen hen gespeeld hebben, ging met veel kunst en vliegwerk met 1-0 gewonnen. Vooralsnog hebben zij dit seizoen nog niet weten te winnen, maar met 2 gelijke spelen is het team uit Akersloot nog wel ongeslagen. Één ding is zeker en dat is dat de mouwen mogen worden opgestrookt als WF2 de punten mee naar huis wilt nemen. Kan Westfriezen, zonder het trouwe publiek, drie punten toevoegen aan het totaal?

Akersloot, 4 oktober 2020

Meervogels ’31 2 - Westfriezen 2

Helaas zit de ziekenboeg nog net zo vol als vorige week en moeten we het weer doen zonder Bregman, Haarms en Hoogland. Kamstra en Gieltjes zijn ook niet helemaal fit, maar zitten wel bij de selectie. Meneer Bennis kwam speciaal voor ons naar ’t Krijt zodat wij in de bestuurskamer het wedstrijdplan konden aanhoren van de technische staf. Het plan van vandaag wijkt, mede vanwege de vele afwezige, af van het standaard strijdplan.

Op een goede echte grasmat, onder het oog van toch een aantal toeschouwers begonnen wij even na elven aan deze lastige uitwedstrijd. Met de harde wind in de rug bleek al snel dat de tegenstander van vandaag een minder team had dan het vorige seizoen, maar wel weer degelijk voor de dag kwam. WF2 begon niet goed aan de wedstrijd en keek al heel snel tegen een 1-0 achterstand aan. De bal leek houdbaar, maar verdween toch achter keeper Knol. Diezelfde Knol zou in het verdere verloop van de eerste helft nog een paar puike reddingen verrichten. De tegengoal gold helaas niet als wake-up call voor de geelhemden, want het spel bleef enorm slordig. Tot uitgespeelde kansen kwamen wij dan ook niet, al was Heerschap tot drie keer toe wel gevaarlijk met een afstandsschot. De thuisploeg was daarentegen meerdere keren dicht bij de 2-0, maar steeds vonden zij onze sluitpost op hun weg. Had WF2 het al moeilijk, daar ging het na minuut 30 alleen maar moeilijker worden. Aanvoerder Van der Laan kreeg van het RIVM een code rood door en besloot de wedstrijd voortijdig te verlaten. Een atypische en onverklaarbare actie van onze captain leidde een terechte rode kaart in. Tot en met rust wisten we de schade beperkt te houden tot slechts 1-0.

In de tweede helft stonden we voor een hele lastige opgave, maar vol goede moed begonnen we aan de tweede 45 minuten. De wind speelde echter steeds meer op en dat maakte het voor ons niet makkelijk. Voetballend waren we niet in staat om gevaarlijk te worden en waren daarom afhankelijk van de lange bal. Kwam de lange bal al aan, dan was het voor onze spits Brandhoff een bijna onmogelijke opgave om op zijn onbewoonde eiland een duel te winnen. Toen na een uur spelen de 2-0 viel leek het doek te vallen en ging het vizier op de schade beperken. Toch leefde de wedstrijd 10 minuten voor tijd nog even op toen Kraijer met een mooie bal Heerschap vond. Heerschap zette het op een rennen en gaf de bal op een presenteerblaadje bij de tweede paal, waar de mee opgekomen Berends kon binnen schieten. Diezelfde Berends zag vervolgens in de blessure tijd nog een keer de bal via zijn schoen in het netje belanden. Dit keer passeerde hij echter onze eigen doelman, 3-1. Nog dieper in de extra tijd viel ook de 4-1 nog en werd het een wedstrijd om snel te vergeten.

Zo leidt WF2 voor de tweede week op een rij een nederlaag. Waar vorige week de tegenstander een maatje te groot was, daar waren wij deze week zelfs ondermaats. Voetballend was het niet goed genoeg al viel er op de werklust weer weinig aan te merken. Volgende week wacht ons een derby tegen VVW, waar wij ons zelf kunnen revancheren.