WF2 worstelt en komt boven! “Trots”   |   14 - nov - 2023

Voorbeschouwing

WF heeft langzaamaan de weg omhoog ingezet. Met 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden bezetten wij op dit moment de 4e plaats op de ranglijst. Vooral de goede wedstrijd van vorige week tegen Schagen United geeft de burger moed. Aankomend weekend staat er, in meerdere opzichten, een must-win wedstrijd op het programma; gezien de stand op de ranglijst, gezien het kwaliteitsverschil en gezien het een burenruzie betreft. Dat tegenstander, SEW, niet onderschat mag worden hebben we vorig seizoen in levende lijve mogen ontdekken. Toentertijd blameerde wij onszelf met een 4-3 nederlaag. Genoeg redenen dus om wat recht te zetten en onze zegenreeks voort te zetten!

Nibbixwoud, 12 november 2023

SEW 2 - Westfriezen 2

Waar de ziekenboeg aan de ene kant leeg loopt daar stroomt deze aan de andere kant weer vol. De vorige week geblesseerd uitgevallen Blanker was nog niet hersteld en Brix kwam als verliezer uit de strijd na een gevecht met de Metro van Amsterdam. Doordat R. Hoogland een snipperdag had gekregen, hadden we de beschikking over 15 topfitte spelers.

Onder ongewoon goede omstandigheden begonnen we, onder het toeziend oog van meerdere handjes vol supporters, aan deze burenruzie. En het begin kan als desastreus worden bestempeld. Niet alleen werd de toss verloren, maar ook keken we na 4 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Beide keren gaven we de doelpunten kinderlijk eenvoudig weg door simpelweg niet in te grijpen of door het niet nakomen van de gemaakte afspraken. Het was aan de thuisploeg en aan keeper Knol te danken dat de achterstand niet hoger opliep in de eerste 10 minuten. Na deze 10 minuten kwam de geelwitte-machine langzaam op gang en kregen we stukje bij beetje de overhand. Al bleef de thuisploeg bijzonder gevaarlijk in de omschakeling na veelvuldig slordig balverlies van een geelhemd. Halverwege de eerste helft leken we de verdiende aansluitingstreffer te maken, echter dacht de grensrechter er anders over. Hij zat er slechts een aantal meter naast, maar besloot toch voor buitenspel te vlaggen. Hulde voor heel WF, dat zich niet van de wijs liet brengen maar op zoek ging naar de volgende aansluitingstreffer. Meerdere mogelijkheden werden nog om zeep geholpen, maar de 1-2 kwam er en was van grote schoonheid. Hoogland vond met een goede pass de diepgaande Goevaers. De aanname van laatstgenoemde was abominabel slecht, maar de afronding met zijn chocoladebeen was minstens zo abominabel goed! Met een, gezien de kansenverhouding, terechte 1-2 achterstand gingen we richting kleedkamer.

De gekregen 15 minuten pauze werden nuttig gebruikt en dat was terug te zien in het vervolg van de wedstrijd. Nu wist WF wel druk te krijgen op de bal en het gevaar van de thuisploeg te neutraliseren. Het balbezit was voortdurend voor een geelhemd en SEW beperkte zich tot tegenhouden. Dat deden zij met verve, daar waar wij nauwelijks tot gevaar wisten te komen. De gelijkmaker kwam dan ook uit de lucht vallen. Gieltjes vond met een weergaloze diepe bal de diepgaande Nonnekes. Nonnekes nam de bal fantastisch aan en rondde minstens zo mooi af, onderhand zijn handelsmerk. Met nog een kwart wedstrijd te gaan was er nog voldoende tijd om op zoek te gaan naar de winnende, echter had WF gesmeten met krachten. Hierop volgde een open wedstrijd, waarin WF wel nog steeds de boventoon voerde en waar de wissels zich weer van onschatbare waarde toonden. De thuisploeg leek genoegen te nemen met een punt, maar werd nog wel 2 keer gevaarlijk. Eerst greep Knol goed in en niet veel later voorkwam Gieltjes een inzet met een piekfijne sliding. Mede daardoor konden we vlak voor tijd de winnende goal binnenwerken. Uit een goede corner van, een geweldig spelende, De Jager wist Van Lavieren de bal te verlengen richting de 2e paal. Daar stond superspits en topscoorder Hoogland die met zijn Go-Go-Gadget uitschuifbeen de 2-3 binnenschoot! SEW kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker, echter verdween een vrije trap van randje 16 richting Den Helder. Na 90 minuten en een beetje floot de leidsman voor het laatst met een 2-3 eindstand op het scorebord!

Een dramatische openingsfase bleek zodoende niet catastrofaal en zo rest ons louter lof richting alle geelhemden. Het hoofd werd koel gehouden en met veel inzet en bij vlagen prima voetbal werd er alsnog gewonnen. In de kleedkamer was het weer ouderwets gezellig/dorstig en met een nieuwe overwinning stijgen we naar de 3e plaats. Volgende week wacht ons een thuiswedstrijd tegen het goed presterende Vitesse ’22.