WF3 laat winst glippen   |   26 - nov - 2018

vv de Blokkers 2 - S.v. Westfriezen 3 (3-3)

Als je zelf slecht speelt verdien je het ook niet om te winnen! Wanneer er dan twee slechte ploegen op het veld staan eindigt een wedstrijd logischerwijs in een gelijk spel. De selectie van Westfriezen 3 was halverwege de week al uitgedund tot exact 11 spelers, gelukkig waren de geblesseerde Martijn Dekker en 20e man Peter de Geus bereid om naast Harry plaats te nemen. Het meedoen van deze zwaargewichten leverde in de kleedkamer direct een enorme strijd op met Christian Bekoe en Raymond over de 2 XXL-shirts in de kledingtas. De mannen van WF3 begonnen alleraardigst op het hoofdveld van de Blokkerse trots, wat ook direct tot een knappe goal leidde. Tim Klijnman probeerde David Kok in te spelen op de 16, maar zijn overstap zette Steve Verhoef vrij voor het doel. Met links haalde hij doeltreffend uit in de verre bovenhoek, 0-1. Niet veel later maakte Blokkers gelijk middels een afstandsschot. WF3 viel daarna ver terug, waardoor het voor de aanwezige supporters helaas niet om aan te gluren was. Toch kwam WF weer op voorsprong, nadat een vrije trap van Tim door een verdediger achter zijn eigen doelman werd gewerkt. Helaas kon ook deze voorsprong niet lang vast worden gehouden, matig verdedigen leidde namelijk tot een voorzet vanaf rechts die bij de 2e paal door de vogelvrije spits werd binnengeknikt, 2-2. Nog voor rust kwam WF voor de 3e maal op voorsprong, uit een voorzet van Frits van der Molen wist Raymon eindelijk weer eens het net te vinden, 2-3. De grensrechter probeerde nog tevergeefs zijn vlag in de lucht te steken, maar de scheids wees gedecideerd naar de middenstip. In de rust was de thee een welkome opwarmer, want het was waterkoud vanmiddag. In de tweede helft golfde het spel op en neer, maar het leek ook wel een beetje op een strijd tussen de lamme en de blinde! Rob Spil probeerde het nog met een De Kelderklasse-waardige vrije trap, maar die eindigde ruim over het vangnet ergens bij Station Hoorn Kersenboogerd.

Ondergetekende moest tijdens dit erbarmelijk slechte duel nog denken aan de tijd dat er tijdens een derby tussen Zwaag en Blokker nog wel de nodige kwaliteit op het veld stond. Jaren geleden floot Serdar Gözübüyük nog een duel waar o.a. Joep Groen, Barry Sneek, Richard Meijer, Dennis Eilers, Mikel Hoogland, Frank Sneek, Guido Mol, Dennis Selbach en Jan Roos het strijdtoneel betraden. Maar das war ein mal. Terug naar de wedstrijd van vanmiddag.

Inmiddels stonden ook Martijn en Peter binnen de lijnen om de 3 punten naar de eindstreep te brengen. Het was eerstgenoemde die met zijn fabelachtige trap Raymond tweemaal vrij voor de keeper zette. De eerste inzet vloog voor het doel langs, terwijl de tweede kans klungelig om zeep werd geholpen toen Bakker de keeper wilde omspelen. Zijn zoon Jaimy zou na de wedstrijd ook zeggen ‘je hoeft toch niet de keeper voorbij’. Ook vandaag trad een oude voetbalwet in werking, als je zelf niet scoort... dan scoort de tegenstander. 5 minuten voor tijd schoot de rechtsbuiten een lage voorzet in de korte hoek binnen, waardoor het duel tegen de slechtste ploeg uit onze competitie in een bedroevende 3-3 eindigde.

Gelukkig heeft onze ervaren selectie wel vaker een dipje meegemaakt, een slechte wedstrijd gespeeld of een serie zonder overwinningen gekend. Het beproefde recept om dit weer om te draaien in glorieuze overwinningen is met z’n allen trainen, de bal het werk laten doen en samen de strijd aan gaan. Te beginnen aanstaande donderdag, waarbij we weer met minimaal 12 spelers op de training staan (ipv 6 afgelopen week!) en zondag over een goedgevulde reservebank beschikken tegen de koploper Voetbal Vereniging KGB 2. Tot zondag op ‘t Krijt!