WF Dames 1 ontglipt verdiende remise tegen Vido   |    5 - nov - 2022

WF Dames 1 mocht uit tegen Vido in mega sporthal De Beuk, waar met hars gespeeld mocht worden. En dat is voor Westfriezen lastig, omdat wij niet met dat kleverige goedje spelen of trainen.
Het was goed te zien, dat dit in het voordeel van Vido was de eerste helft. Westfriezen leed best veel onnodig balverlies, waardoor Vido een groot aantal gratis aanvallen cadeau kregen. Vido greep deze buitenkansjes met beide handen aan. Na 7-7 lipe Vido uit naar een 15-11 ruststand.

De eerste 10 minuten van de tweede helft was het Vido dat scoorde en 17-13 en 20-15 maakte. De strijd leek gestreden. Doch Westfriezen kwam terug in de wedstrijd, Vido haalde heel diep adem en voor ze het wisten, stond er een gelijke 20-20 op het scorebord.Met nog 5 minuten te gaan, was het Vido dat 21-20 liet noteren. Westfriezen kreeg nog leuke kansen, maar Vido verdedigde met hand en tand. Tien seconden voor tijd leek de verdiende gelijkmaker van Westfriezen onderweg, maar de Vido keeper reageerde alert, waardoor de eindstand 21-20 werd.