WF Dames 1 verliest nipt van KSV 1   |   11 - okt - 2020

WF Dames 1 mocht aantreden tegen KSV 1 met trainer Theo Krom, een oude bekende voor WF. Het werd een hele leuke wedstrijd, waarin beide teams flink aan elkaar gewaagd waren. KSV leidde met 6-4,  waar Westfriezen langs zij kwam met 8-8.
Westfriezen was nu gevaarlijker in de afronding en zo kon er met 11-13 gerust worden in het voordeel van Westfriezen.

De tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht. Na 14-16 was het wachten dat KSV brak, maar dat gebeurde niet. Waar Westfriezen even naar adem hapte, was het KSV dat de de zaak op 16-16 gelijk trok. Westfriezen verzuimde te scoren in deze periode, waar KSV wel de doelpunten bijeen sprokkelde.
En sterker... Westfriezen speelde nu zowel in de aanval als in de verdediging te onrustig. KVS kantelde de wedstrijd en gooide die met drie goals op rij, de stand op 21-18 in het slot. Er waren nog negen minuten te gaan en het zag er niet naar uit dat KSV dit weg zou geven.
Beide keepers zaten goed in de wedstrijd, en warempel in een ondertal situatie scoorde Westfriezen de 21-19, waarna KSV ene pingel miste. Veertig seconde voor tijd maakte Westfriezen de 21-20 en zou de wedstrijd toch nog een verdiend gelijkspel krijgen?
KSV schoot mis en Westfriezen kreeg nog een schotkans in de laatste seconde, maar die werd door de KSV goalie gepareerd. Eindstand van een boeiend duel: 21-20 voor KSV.