Start handbaltraining    |   23 - feb - 2021

We gaan weer ballen...

We, uw handbalbestuur van Westfriezen, praten u na een lange tijd van stilte bij. Er was ook weinig toe te voegen aan de helder gedicteerde regels die de overheid ons land op lag en vanaf december alles plat wist te leggen.  De regels zijn iets versoepeld en de iets gunstigere temperaturen zorgen ervoor, dat het handbal weer kan trainen bij Westfriezen. Inderdaad de zaal gaan we niet meer in.

Een paar teams hebben al buiten getraind. Voor de kleinsten was het best koud. De kinderen werden ook met veel andere oefeningen in beweging te houden, om de kou geen vat op hen te laten krijgen. Ook de bal zelf voelt veel stugger aan, met koudere temperaturen. We spelen niet voor niks in de zaal. Maar de temperaturen lopen op en we gaan een maand eerder dan gepland buiten trainen. Vanaf maandag 1 maart trainen volgens het schema dat op de WF site staat. Als een trainer eerder en het team dat ook wil, is dat natuurlijk prima.

Om welke teams gaat het?

Voor alle teams is er training!
Trainingsschema https://www.westfriezen.nl/handbal/info-handbal/trainingstijden-veld

Regels:

  • De trainers moeten er een goed gevoel bij hebben, dus wie er geen goed gevoel bij heeft, door de Covid regels door bijvoorbeeld werkomstandigheden etc. hoeven niet te trainen. Of kunnen door Covid omstandigheden een paar geen training geven niet. Als een team dan wel wil trainen, dient dit binnen het team te worden opgelost. De club zijn we met zijn allen en ook dit zullen we samen moeten oplossen. Natuurlijk kunt het handbalbestuur altijd vragen om raad, maar het is niet zo, dat wij alles voor u kunnen oplossen of invullen.
  • Voor spelers die door de Covid niet willen trainen, omdat ze er geen goed gevoel bij hebben, of via hun werk het niet kunnen maken, zijn daar ook vrij in. Informeer wel even de coach / trainer, zodat zij weten hoe hoog de trainingsopkomst is.
  • Sporten voor iedereen vanaf 27 jaar en ouder mag alleen als onderling 1,5 meter afstand te houden is. Dat is dus lastig voor een enkele handbalster, maar er is mee te dealen. 
  • Kinderen tot en met 26 jaar mogen buiten wel in grotere teams sporten. Of buiten wedstrijden spelen met teams van hun eigen club.
  • de avondklok 21.00-4.30 uur geldt tot 15 maart 2021, dus er kan tot 20.30 uur getraind worden.
  • Als een trainer of spelers twijfelt aan zijn gezondheid verkouden/hoofdpijn etc blijf dan thuis en raadpleeg de GGD wat te doen. En informeer het team/betrokkene op de club.
  • de avondklok 21.00-4.30 uur geldt tot 15 maart 2021, dus er kan tot 20.30 uur getraind 
  • Publiek bij sport is NIET toegestaan, niet bij de training, maar ook niet bij wedstrijden
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht. De WC is bereikbaar!

Daarnaast gaan we kijken of we op de zaterdag en zondag oefenwedstrijden/clinics kunnen houden, mits er behoefte is.  Voorts hebben we alle teams voor buiten opgegeven bij het NHV, om vanaf het weekend 10/11 april buiten in competitieverband te gaan handballen, mits de regels dit toelaten. We zullen de actualiteit in de gaten houden, omtrent de landelijk regelgeving.

Tot zover uw handbalbestuur s.v. Westfriezen

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend