In memoriam: Wim Smit en Jaap Takken   |   25 - apr - 2023

 Afgelopen week zijn twee dierbare vrijwilligers van s.v. Westfriezen ons ontvallen. Jaap Takken 98 jaar en Wim Smit 79 jaar waren vrijwilligers, die zich lange tijd zeer verdienstelijk voor onze club hebben ingezet.

 

Wim Smit

Wim heeft na zijn pensioen, een flink aantal jaren in de door-de-weekse ochtendjes kleedkamers schoongemaakt en het terrein verzorgd. Eerst koffie drinken en daarna tot de middag zich inzetten voor de club. In de jaren tachtig verzorgde Wim, samen met onder andere Lou Schouten, de voetbalpool. Langs de deuren de totoformulieren ophalen, wat geld in het laadje bracht voor de club. Kantinedienst verzorgde Wim zo’n 40 jaar. Op de zondag was Wim periodiek een vast gezicht aan de bar. Wim dank voor al je inzet. Je was een vrijwilliger waar we van op aan konden.

s.v. Westfriezen wenst Elly en de kinderen alle sterkte toe.

 

Jaap Takken

Jaap Takken opereerde achter de schermen al sinds de vijftiger jaren. Bij het onderhouden van de velden kon men op Jaap rekenen. Op zondagochtend het kletsnatte zestienmeter speelbaar maken door zand of zaagsel op de natte plekken te gooien. Jaap reed kruiwagens vol tot het bespeelbaar was.
Meehelpen met grote verbouwingen of renovaties… Jaap bood zijn hulp aan. Ook was Jaap een vaste WF supporter en trots op zijn zoons Maarten en Sjaak die het eerste elftal haalden. 

Nijdig als het werk van de vrijwilligers moedwillig werd verstoord.  Jaap kroop er zelfs voor in de pen, om al zijn ongenoegen te spuwen. Hij schreef een emotionele brief dat ... “de WC en kleedkamers zijn niet schoongemaakt en het slot hebben ze vernield. Het krijt uit de krijtwagen is door de kleedkamer en de WC gegooid. Door de week loopt de jeugd op het veld te voetballen en ook de tuinbouwschoolleerlingen maken zich hieraan schuldig. Die zijn nog brutaal ook, want als ik er wat van zeg, antwoorden ze dat ze best in de netten mogen hangen. Als ik die netten repareer, schiet men gewoon keihard op doel. De tranen schieten bij mij dan gewoon in de ogen”...  Ook bij het bestuur,  zij waren er stil van. Aldus vermeldt in het boek "75 jaar Westfriezen".

S.v Westfriezen condoleert de familie Takken met hun vader, die een vrijwilliger was om trots op te zijn.

Foto dug-out: rechts Jaap Takken
Foto doel: rechts Wim Smit op de rug gefotografeerd en Jaap Takken in het midden.

April 2023

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend