WAT.EEN.ZONDAG!   |   24 - mei - 2022

“WF2 blijft strijden en wint weer”

Voorbeschouwing

Door de 1-0 overwinning van vorige week op Spartanen zijn de veilige plekken weer dichterbij gekomen. De verschillen tussen de nummer 11 en 4 zijn bijzonder klein, waardoor nog veel ploegen niet veilig zijn. Aankomend weekend wacht ons een heuse degradatiekraker wanneer wij op bezoek mogen bij Spirit 30. De ploeg uit Hoogkarspel bezet de 13e plaats en kan in theorie nog rechtstreeks degraderen, maar tegelijkertijd maken ze ook nog een minieme kans om 11e te eindigen. Om zichzelf nog veilig te spelen moet er dan wel gewonnen worden. Tegenovergesteld geldt dat als wij weten te winnen, dat Spirit gedoemd is. Voor ons geldt weer dat er gewonnen moet worden om ons lot in eigen handen te houden. De thuiswedstrijd wisten wij vrij eenvoudig met 5-0 te winnen van Spirit. Wat vooralsnog één van onze weinige gemakkelijke overwinning is gebleken. Kan WF2 de overwinning van vorige week een passend vervolg geven?

Hoogkarspel, 22 mei 2022

SC Spirit 2 - Westfriezen 2

Deze zondag zou zo maar eens een hele mooie dag kunnen worden. Niet alleen gaat WF2 op jacht naar de broodnodige driepunter, maar later vandaag kan ons vlaggenschip kampioen worden. ‘First things first’, ging onze focus uiteraard eerst op Hoogkarspel. Gezien onze huidige situatie en het grote aantal geblesseerden sloten Kok en Weevers aan om ons te versterken. Doordat alle geblesseerden wel tijdig aanwezig waren, vertrokken we met 5 overvolle auto’s richting de buurtgemeente.

De voetbalgoden waren ons ook deze zondag goed gezind. Onder een heerlijk zonnetje en een, voor de toeschouwers, heerlijke temperatuur begonnen we om 11.00 uur aan de wedstrijd. Als dat al geen voorbode was voor een winstpartij, won aanvoerder Deun zowaar ook nog de toss. Het eerste kwartier was het vooral aftasten. Beide ploegen besloten geen risico’s te nemen en de thuisploeg was bijzonder zuinig op het balbezit. Een kleine slordigheid aan onze kant zorgde er echter bijna voor dat we op een 1-0 achterstand kwamen. Hun rappe rechtsbuiten ontsnapte aan onze aandacht en mocht alleen op keeper Knol af. Deze bleef echter uiterst kalm en in meerdere instanties ging de bal er niet in. Direct daarna volgde ook ons eerste wapenfeit. Een goed schot van Kok kon echter worden gekeerd. In het vervolg waren kansen schaars. Al moest Knol nog 1 keer handelend optreden in opnieuw een 1 tegen 1; bleek, de goed spelende, Weevers nog steeds hard te kunnen tackelen; en wist Van Beek een schitterende counter helaas niet te promoveren tot doelpunt.

Waren in de eerste helft de kansen schaars en beide ploegen aan elkaar gewaagd daar had de tweede helft een heel ander spelbeeld. In de openingsfase was WF2 veruit de bovenliggende partij. Van Beek zocht continu de ruimt achter de verdediging en vaak leverde dat gevaar op. Met een 0-1 voorsprong als gevolg. Van Beek vond met een goede voorzet de vrijstaande Kok. Die op zijn beurt met enig fortuin de bal binnenschoot. Dit leidde tot grote ontlading op het veld, de bank en het meegereisde publiek. Nog geen 5 minuten later kreeg de op stoom geraakte geelwitte-machine een opgelegde kans om de wedstrijd te beslissen. Van Beek en Krikke mochten samen op de keeper af, maar het balletje breed was helaas net te hard. Na een kwartier liet de thuisploeg ook weer wat zien. Een poging van grote afstand eindigde op de lat en niet veel later werd een grote mogelijkheid voorlangs geschoten. Het hoogtepunt van de wedstrijd was echter aan ons besteed. Brandhoff vond met een harde lage voorzet Kok, die op zijn beurt schitterend achter zijn standbeen binnenwerkte. Was de ontlading na de 0-1 al groot, daar was deze nu nog vele malen groter. De thuisploeg was geknakt en een grotere uitslag leek in de maak. Tweede goede pogingen van Hielkema en De Jager leverde echter geen succes op, waardoor de eindstand op 0-2 bleef staan.

Een wedstrijd waarin iedereen tot het uiterste is gegaan en waarin ‘good old’ Kok weer zijn meerwaarde liet zien, eindigde weer in een daverende “IK DACHT HET NIET”. Door de uitslagen op de andere velden zijn we plaats 11 genaderd tot op 1 punt en kunnen we bij winst volgende week op VVW afscheid nemen van de 12e plaats. Wanneer later op de dag WF1 ook nog eens de titel veilig stelde, werd het een schitterende zondag die niet meer snel vergeten zou worden!

SC Spirit – Westfriezen

’48 0-1 Kok (Van Beek)

’71 0-2 Kok (Brandhoff)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend