WF1 legt ook Kleine Sluis zijn wil op, 0-4   |   10 - okt - 2022

“Geduld is een schone zaak”

WF1 heeft in de tweede uitbeurt van het seizoen de volle buit gepakt. In Anna Paulowna werd Kleine Sluis met 0-4 aan de kant gezet en dat was meer dan terecht. WF1 toonde zich voetballend beter en was vooral heel geduldig. In de eerste helft werd het voorwerk gedaan om het vervolgens in het tweede deel af te maken. WF1 nam hierdoor op basis van doelsaldo de koppositie in 2A over.

Duidelijk wedstrijdbeeld

Vooraf was bekend dat er op natuurgras gespeeld moest worden. Bij aankomst konden we constateren dat de grasmat er prima bij lag. Met een nagenoeg ongewijzigde formatie werd er om 14.00 uur gestart. Alleen Max Bregman was t.o.v. vorige week afwezig, daar tegenover stond de terugkeer van Mitchell Gieltjes. En hij stond er achterin weer als vanouds, alsof ie niet was weg geweest. Het wedstrijdbeeld werd direct snel duidelijk. De thuisploeg groef zich in en speculeerde op de counter. WF1 mocht veel de bal hebben en zoeken naar een gaatje in de KS-defensie. Vrij snel werd deze gevonden, maar moest wel komen uit een corner. Kapitein Boyd Bartele legde de bal goed in de 5 meter, Wesley Mak tikte slim binnen onder de keeper door. Hiervoor had WF1 al wat speldenprikken uitgedeeld, maar het blijft heerlijk als je in zo’n wedstrijd een vroege voorsprong kan nemen. Hierna veranderde er echter niets, Kleine Sluis bleef volharden in dezelfde speelwijze. Er ontstonden wel enkele gevaarlijke situaties, maar sluitpost Luke van Amstel hoefde geen reddingen te verrichten. Aan de andere kant creëerde WF1 de beste kansen. Jim Broers ging diep en legde goed terug op Wesley Mak. Zijn controle was goed, zijn schot helaas net iets te hoog. Vlak voor rust leek een mooi gekruld schot van Chiel Steenman binnen te gaan, maar spatte uiteen op de dwarsligger.

Listig tikkie

In de rust werd nog eens duidelijk besproken waar op te letten. Daarnaast ook aangegeven in balbezit geduldig op zoek te gaan. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe meer KS toch uit zijn schulp moest komen. En juist daar gaat WF1 heel goed mee om. Het eerste kwartier kwam WF1 zonder kleerscheuren door, hierna gooide de witgele machine de partij op slot. Beide keren was Youri Akkerman betrokken. De 0-2 ging over meerdere schijven en werd uiteindelijk in de punt Pieter Koopman gevonden. Hij begreep de loopactie binnendoor van Youri en bediende hem met een listig tikkie. Youri bleef alleen voor de keeper koelbloedig en schoof binnen. Vijf minuten later was hij de aangever bij de 0-3. De bal leek over de achterlijn te gaan, maar Youri wist deze met zijn teen binnen te houden. Vervolgens via een hakje Casper van Beek bereikt en deze schoot resoluut in de verre hoek binnen. In de laatste 20 minuten bleef KS proberen te scoren, maar achterin bleef WF1 redelijk eenvoudig overeind. Pluspunt was ook dat Yannick Brinkman zijn competitiedebuut kon maken na een wekenlange blessure. Verder kwam WF-icoon en showmaster Boyd Berends nog binnen de lijnen om zo zijn haasje veilig te stellen. Het slotakkoord was voor onze spits. Uit een vrije trap werd Chiel bij de tweede paal gevonden en legde terug. Zoals het een spits betaamd, stond Pieter op de juiste plek om binnen te tikken, 0-4.

In deze wedstrijd toonde WF1 zijn veelzijdigheid: voetballend sterk, maar ook bij balverlies zoveel mogelijk de juiste dingen doen. Daarnaast geduldig en volwassen genoeg zijn en vertrouwen op de kwaliteiten die we hebben. Komende week een volgende opdracht, dan komt Spirit’30 op bezoek in Zwaag. Wederom zullen we ons weer op moeten laden en minimaal hetzelfde brengen als deze zondag. Allen tot komende zondag op sportpark ’t Krijt!

Kleine Sluis – WF1 0 – 4

Toeschouwers: 209

13. 0-1 Wesley Mak (Boyd Bartele)

61. 0-2 Youri Akkerman (Pieter Koopman)

66. 0-3 Casper van Beek (Youri Akkerman)

85. 0-4 Pieter Koopman (Chiel Steenman)

Opstelling WF1: Luke van Amstel, Casper van Beek, Mitchell Gieltjes, Jasper Kraijer, Tom Overtoom (64. Yannick Brinkman), Chiel Steenman, Boyd Bartele ©, Youri Akkerman (81. Boyd Berends), Jim Broers, Wesley Mak, Pieter Koopman

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend