WF1 neemt met Hugo Boys als tegenstander ook laatste horde in drieluik   |   16 - mei - 2022

“Maatjes”

WF1 trof in de afgelopen 7 dagen de drie onderste ploegen op de ranglijst. Dit leverde negen punten op, normaliter kijkt niemand daarvan op. Echter in de fase van het seizoen waarin WF1 zit absoluut geen sinecure. Het geprezen geloof en binding in deze unieke spelersgroep gaf daarin de doorslag samen met de individuele klasse. Tegen Hugo Boys waren het maatjes Wesley Mak en Max Broers die WF1 in een kampioenszetel in 3A positioneerde.

Mentale stappen

Voor de spelers staat er toch steeds meer spanning op de afgelopen weken. Zij hebben getoond hier redelijk mee om te gaan. Niet zozeer het spel is zoals het was in de eerste seizoenshelft, maar met name mentaal zijn er belangrijke stappen gezet.Tegen het Heerhugowaardse Hugo Boys was dit niet anders, voetballend ging het moeizaam. Toch werden er goede kansen gecreëerd. Wesley Mak was het meest kansrijk, maar zijn schot belandde in het zijnet.WF1 hanteerde een te laag baltempo, waardoor de rust met 0-0 werd bereikt.

Nieuw elan

In de rust werd aangegeven door meer positiewisselingen de tegenstander uit elkaar te spelen. In eerste instantie leek dit nog niet echt te lukken. In de 60e minuut kwamen Max Broers en Dave Beerepoot tussen de lijnen gebracht en dit zorgde voor nieuw elan. Direct zorgde Dave met een scherpe voorzet voor een grote kopkans voor Wesley. Hij schampte teveel en ook de rebound kon door Chiel Steenman niet worden afgewerkt. WF1 ging meer risico nemen, winst tegen een laagvlieger was noodzakelijk. In de 68e minuut viel de bevrijdende 1-0. Max zette goed door en legde de bal heerlijk neer bij de 2e paal, zijn maatje Wesley volleerde heerlijk met een halve omhaal de bal tegen het net. Een zucht van opluchting zeilde over ’t Krijt, het was nu zaak om dit over de streep te trekken. WF1 deed dit zeer knap en bleef rustig en gedisciplineerd spelen. Hugo Boys speelde ondertussen met zes spitsen en liet veel ruimte. En als het al gevaarlijk leek te worden, knapten Mitchel en Mitchell alles op! Na het laatste fluitsignaal werden zeer terecht alle witgele vuisten samen gebald.

Toen achteraf bekend werd dat uitslagen op andere velden gunstig waren, verhoogde natuurlijk de vreugde. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft WF1 een voorsprong van 9 punten. Volgende week in Hauwert kan de titel veilig gesteld worden door minimaal 1 punt te halen. Een Zwaagse uittocht richting het Egboetsgebied is op handen om voor het eerst sinds bijna drie decennia een kampioenschap te behalen.

WF1 – Hugo Boys.  1-0

Toeschouwers:511

68. 1-0.  Wesley Mak (Max Broers)

Opstelling WF1: Mitchel Langereis, Jasper Kraijer, Mitchell Gieltjes, Nick Rood (60. Max Broers), Oscar van Beek, Chiel Steenman, Boyd Bartele ©, Casper van Beek (82. Bert van Diepen), Jim Broers (60. Dave Beerepoot), Youri Akkerman, Wesley Mak (87. Tom Overtoom)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend