WF2 blameert zichzelf!   |   10 - okt - 2022

“45 minuten je best doen is niet genoeg”

Voorbeschouwing

Het seizoen van WF2 verloopt vooralsnog van een leien dakje. Alle officiële wedstrijden werden gewonnen en afgelopen weekend werd er meer dan verdienstelijk gevoetbald. De competitie is voor ons echter pas 1 wedstrijd oud dus is het nog veel te vroeg om conclusies te trekken. JVC is onze eerstvolgende tegenstander. De ploeg uit Julianadorp heeft ook haar enige wedstrijd winnend afgesloten en is voor velen van ons een onbekende tegenstander. Weet WF2 haar winning streak te verlengen? 

Julianadorp, 9 oktober 2022

JVC 2 - WF 2

Vanwege de grote af te leggen afstand en het onchristelijke aanvangstijdstip van vandaag moest er om 9 uur al verzameld worden. Sommige vroege vogels waren al wakker om Max Verstappen te zien schuilen voor de regen en de andere helft had nog kleine oogjes van het spetterende optreden van Abba. Voor Vloeijberghs wat het zelfs zo vroeg dat we die met 14 man sterk uit bed moesten lichten. In de tussentijd was het tactisch plan aan ons te gehore gebracht, waar laatstgenoemde uiteraard zijn basisplaats verloor.

Na een wereldreis, slechte muziek en een prima voorbereiding ‘begonnen’ we onder alweer een nazomerzonnetje aan onze 2e competitiewedstrijd. Al kunnen we nauwelijks spreken van een begin van onze kant. De geelwitte-machine zat schijnbaar vol met zand. Als los zand en met veel te weinig energie stonden de geelhemden in hun hemd. Het stroperige veld hielp hieraan zeker niet mee, maar mag niet als excuus worden gebruikt. De thuisploeg was op alle fronten feller en won elke 2e, 3e en 4e bal. Dit resulteerde uiteraard al snel in een 1-0 achterstand. Al was dit wel een goal om door een ringetje te halen, van afstand werd de bal precies in de winkelhaak gemikt. Je zou denken dat dit ons startsein zou zijn, hier was echter geen sprake van. Waardoor in het vervolg van het eerste bedrijf Westfriezen achter de feiten bleef aanhobbelen en de gloeiend hete thee met een stand van 2-0 werd bereikt.

In de rust was iedereen het er mee eens dat hetgeen wij aan het doen waren ons mooie gele Westfriezen shirt onwaardig was. De 2e helft had dan ook een heel ander beeld. Met meer energie en een gewijzigde formatie gingen wij op zoek naar doelpunten. Nu bleek ook dat WF2 voetballend veruit de bovenliggende partij was en dat het zichzelf veel te kort had gedaan. De tegenstander kwam er af en toe nog wel gevaarlijk uit door de vele ruimtes die wij logischerwijs weggaven. Veelvuldig kon het gevaar onschadelijk worden gemaakt, maar helaas viel de 3-0 toch. Gezien het spelbeeld onterecht, maar die tellen ook. Met een knappe goal bracht Korrel de spanning 20 minuten voor tijd toch weer terug. De 3-2 viel echter te laat om nog op zoek te kunnen gaan naar de gelijkmaker. In de blessuretijd vond De Putter het hoofd van Hoogland, laatstgenoemde kon niet op tijd bukken en zag de bal binnen vliegen. Eindstand, 3-2.

Een resultaat waar WF2, zeker gezien het krachtsverschil in het 2e bedrijf, niet tevreden mee kan zijn en volledig aan zichzelf te wijten heeft. Gelukkig wacht aankomende zondag Spirit alweer en kunnen wij op voor revanche!

JVC - WF

‘14 1-0

‘38 2-0

‘71 3-0

’79 3-1 Korrel (Deun)

’90 3-2 Hoogland (De Putter)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend