WF2 toont alweer veerkracht!   |   13 - mrt - 2023

“De naam is De Putter, Olaf de Putter”

Voorbeschouwing

Westfriezen lijkt na overwinningen op Spartanen en Vitesse ’22 het winnende gevoel weer te hebben gevonden. Door de overwinning van vorige week hebben we de aansluiting met de top weer enigszins gevonden. Aankomende zondag wacht ons een thuiswedstrijd met VVS’46, de huidige nummer 2 van de ranglijst. De Spanbroekers hebben vooralsnog 4 punten meer dan wij hebben verzameld en verloren slechts 1 keer. In de najaars-competitie hebben wij de degens al eenmaal gekruist en toentertijd eindigde de wedstrijd in een bloedeloos 0-0 gelijkspel. Door de slechte start van WF2 aan de voorjaars-competitie kunnen wij ons eigenlijk geen misstap meer veroorloven. Weet WF2 de winning streak voort te zetten?

Zwaag, 12 maart 2023

WF 2 – VVS ’46 2

Ook deze zondag ontbraken er weer een aantal vedettes. Deun ondervond nog steeds hinder van zijn enkelblessure, Hartnack was op trainingskamp in Londen en Van Beek mocht opdraven bij ons Vlaggenschip. Daarentegen keerde Vloeijberghs en Goevaers na een weekje afwezigheid weer terug. Zo had de technische staf de keuze uit 14 fitte spelers.

Afgezien van de harde wind, mochten wij om onder nagenoeg perfecte omstandigheden om half 12 weer aanvangen op ons schitterende hoofdveld. Onze vaste supportersschare had weer de moeite genomen om te komen en na de verloren toss leek niets ons in de weg te staan om een mooie wedstrijd op de mat te leggen. Niets was echter minder waar. Het niveau dat Westfriezen 2 de eerste helft op de mat legde was van abominabel niveau. In de beginfase werd er nog een beetje afgetast, maar nadat de uitploeg iets meer energie in de wedstrijd legde kwamen wij er niet meer aan te pas. Wat vooral te wijten was aan ons eigen spel. Hieraan maken we dan ook niet te veel woorden vuil. De 0-1 was nog het resultaat van een mooi afstandsschot. Daarentegen was de 0-2 tekenend voor onze eerste helft. De Putter heeft een jaarlijks abonnement op minimaal 1 eigen doelpunt en loste deze vandaag in. Hij zou dit echter nog meer dan goed gaan maken. 

Vergelijkbaar als vorige week waren we ook nu weer eensgezind in de kleedkamer. Het vertoonde spel was WF2 onwaardig en we hadden nog 45 minuten om dat recht te gaan zetten en zo geschiede. De tweede helft stond er een geheel andere geelwitte-machine in de wei. Geholpen met de wind schuin in de rug werden er nu wel duels gevonden en wisten we nu wel de bal van geel naar geel te krijgen. Dit resulteerde al snel in de aansluitingstreffer. Berends vond van achteruit de diepgaande Goevaers, die op zijn beurt heel knap binnen kopte. Een perfecte start van het tweede bedrijf waarin ook de gelijkmaker niet lang op zich liet wachten. De Jager slingerde een vrije trap goed voor de goal die door De Putter weergaloos werd binnen gekopt. Dit was De Putter zijn eerste goal in de selectie en werd ook als zodoende gevierd. Zodoende had WF2 binnen een kwartier de opgelopen schade hersteld en gingen zij op jacht naar de voorsprong. De gasten werden continu onder druk gezet waardoor de bal steeds snel veroverd kon worden of de lange bal werd afgedwongen. De gehele tweede helft werd er slechts nog 1 kans weggegeven. Een vrije trap van een meter of 20 werd echter knap gestopt door Van der Velden. Vlak voor tijd leek WF nog bijna met de volle buit aan de haal te gaan. Bregman kopte knap, maar zag zijn inzet net naast gaan. Na precies 90 minuten blies de leidsman voor het laatst en dropen beide teams teleurgesteld af. De Putter werd dik verdiend uitgeroepen tot MOTM al mag Gieltjes zijn uitstekende tweede helft niet onbenoemd blijven.

Op basis van de gehele wedstrijd is 2-2 een terechte uitslag. WF2 mag zich echter wel verwijten dat zij weer een hele slechte eerste helft op de mat leggen en daardoor tegen puntverlies aanlopen. De wijze waarop dit hersteld wordt verdiend wel de complimenten. Aankomende zondag wacht ons een belangrijke wedstrijd. Dan gaan wij op bezoek bij hekkensluiter Grasshoppers, waarmee wij nog een appeltje te schillen hebben.

WF – VVS ‘46

’22 0-1

’28 0-2 

’53 1-2 Goevaers (Berends)

’62 2-2 De Putter (De Jager)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend