WF2 wint op karakter!   |   31 - okt - 2022

“Sterke 2e helft, voldoende voor driepunter”

Voorbeschouwing

Na onze bekerstunt van vorige week staat er aankomend weekend weer een competitiewedstrijd op het programma. WF2 wist dit seizoen al haar thuiswedstrijden te winnen en verloor tot nog toe slechts 1 keer, uit bij JVC. Deze zondag staat er een uitwedstrijd tegen Grasshoppers op het programma. Zij doen hun naam eer aan door op echt gras te voetballen wat niet altijd in het voordeel van WF is gebleken. De Hoppers zijn het seizoen zwak begonnen met slechts 3 punten uit evenzoveel wedstrijden. Terwijl zij toch bekend staan om prima voetbal en een forse dosis werklust. Op voorhand dus zeker geen uitgemaakte zaak, terwijl WF2 zich niet nog een misstap kan permitteren. Weet WF2 de punten mee te nemen uit Hoogwoud?

Hoogwoud, 30 oktober 2022

Grasshoppers 2 - WF 2

Westfriezen 2 had vandaag enigszins te maken met personele problemen. Het kwam dan ook goed uit dat Hartnack zijn lidmaatschap niet was opgezegd nadat hij vorige zondag volledig in zijn hemd was gezet en een verschrikkelijke panna moest ondergaan. In tegenstelling tot Hartnack waren Goevaers en Van Beek niet wedstrijdfit en assistent trainer Peschier genoot van een weekend in Engeland. Vloeijberghs wist pas sinds deze week dat wij 2 keer per week trainen en veroverde zowaar direct een basisplaats. Zodoende vertrokken wij met 14 man sterk richting het met zonovergoten Hoogwoud.

Om 11.30 uur begonnen wij onder het toeziend oog van een aantal handjes vol publiek aan deze lastige uitwedstrijd. Dat het lastig ging worden werd ook snel duidelijk. De thuisploeg schroomde geen duels en trok fel ten strijd. Aan de bal had WF veel moeite met het grasveld en dat bood de Groenen veel gelegenheid om te counteren. In deze counters kwam de thuisploeg er steeds met veel man gevaarlijk uit, maar gelukkig voor ons waren zij erg slordig in de eindfase. Wanneer WF2 in staat was om de bal meer dan 5 keer van geel naar geel te laten werd het ook continu gevaarlijk. Bij vlagen wisten de Gele ook goed druk te geven en snel de bal te heroveren. Dit leidde dan ook tot een zeer gewenste 0-1 voorsprong. Brandhoff zijn voorzet op Hoogland werd nog geblokt, maar Mak vond in de herkansing dezelfde Hoogland wel. Laatstgenoemde heeft van simpele doelpunten zijn handelsmerk gemaakt en rondde ook nu feilloos af. Lang van deze voorsprong konden we niet genieten, want al snel viel de terechte gelijkmaker. Van afstand werd, de verder onpasseerbare, Knol verschalkt met een mooi schot. Hierna was WF het een periode van 10 minuten volledig kwijt. Elke aanval van ons eindigde in een gevaarlijke uitbraak van de thuisploeg, doordat er van enige restverdediging geen sprake was. Na een kleine aanpassing uit de koker van maarschalk Kramer wisten we de orde te herstellen en kregen we zowaar controle. Een lange aanval over rechts eindigde zelfs in een onterechte 2-1 voorsprong. Kramer werd van achteruit knap vrijgespeeld en die vond met een bal vol liefde de goed weggelopen Mak. Met enig fortuin rondde Mak af en gingen we met een voorsprong aan de thee.

Tijdens de thee heerste er onvrede, maar waren wij vooral strijdbaar. Dit uitte zich in een geheel andere tweede helft. Vanaf het begin af aan zat WF2 veel beter in de wedstrijd. Achterin gaven Deun en Bregman geen krimp, geholpen door Vloeijberghs en Gieltjes op de flanken. Het middenveld fungeerde vele malen beter en maakte veel aanvallen vroegtijdig onschadelijk en de voorhoede liep op werkelijk elke bal. De thuisploeg kwam nauwelijks meer aan een fatsoenlijke aanval toe en nu was het WF2 dat de gevaarlijkste ploeg was. Toch was het bijna 2-2 geworden nadat Gieltjes een vlaag van verstandsverbijstering had. Onze rechtsback waande zich even op een Tatami en voerde een perfecte Ippon uit. Gelukkig voor ons zag de leidsman niet dat dit binnen de 16 was en kwamen wij hier ongeschonden uit. Niet veel later viel de bevrijdende 3-1. Mak veroverde de bal op het middenveld en binnen 2 passjes konden er 4 geelhemden richting het vijandige doel. Met enig fortuin kwam de bal via Hartnack bij Hoogland, die zowaar moeite moest doen om een doelpunt te maken en de 3-1 op het scorebord zette! De 4-1 viel niet veel later en kwam van de voet van, de volledig moegestreden, Kramer. Nadat Brandhoff zijn puike wedstrijd beloond zag worden met een minstens zo’n puike assist. Diezelfde Brandhoff had luttele minuten later minstens zo’n piekfijne assist in huis. Ware het niet dat Gieltjes besloot om van een 80% kans een 20% kans te maken en volledig de verkeerde kant op te rennen. Westfriezen 2 had de score nog verder kunnen uitbreiden, maar mag dik tevreden zijn met deze 1-4 overwinning.

Door deze overwinning stijgt WF2 naar de 3e plaats. Volgend weekend genieten wij van een verdiende zondag rust om die week daarna de koploper, Schagen United, te mogen ontvangen. 

Grasshoppers - WF

`19 0-1 Hoogland (Mak)

`24 1-1 

`45 1-2 Mak (Kramer)

`68 1-3 Hoogland (Hartnack)

’74 1-4 Kramer (Brandhoff)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend