WF3 haakt af voor titel   |   23 - apr - 2017

WF3 haakt af voor titel

Verslag: SEW 2 - Westfriezen 3 (2-1)

Op het spiksplinternieuwe complex De Dres mocht WF3 vandaag aantreden tegen de reserves van Sport En Wilskracht uit Nibbixwoud. Om nog een sprankje hoop op de titel te houden moest er vandaag gewonnen worden, en dat nog steeds zonder topscorer Raymond en keeper Erik. SEW is er op de nieuwe locatie enorm op vooruit gegaan zeg, ruime parkeergelegenheid, goede kleedkamers (met warm water), een prachtig grand cafe en een uitnodigende kunstgrasmat op het hoofdveld, dat was op het oude sportpark enigszins vergane glorie. Het enige nadeel van een compleet nieuw sportpark is dat de wind nog vrij spel heeft door het ontbreken van bebouwing en bomen, dus het was zaak om de bal lekker in de ploeg te houden.

Met Elle als vervanger voor Erik konden we vandaag weer eens ‘gewoon’ zonder gastspelers aantreden en dat zag je direct terug in de vaste patronen. In de eerste helft stonden Leon en Frits in de spits, waarbij Sciss zichzelf als hardloper vooral aan de flanken liet zien en Lazy Leon centraal voorin de kortste weg naar het doel zocht. De grootste kans in de 1e helft was echter voor onze (wederom uitstekend spelende) rechtsback Tom, die voor het eerst van zijn leven 1-tegen-1 op de keeper af ging… en de Derbystar helaas tegen de benen van de doelman schoot. En als je zo’n kans niet maakt, dan treedt de aloude voetbalwet in werking. In de 44e minuut schoot Lucas Ursem de bal na een paar klutssituaties uit de draai achter Talpa.

In de rust moest Wouter wisselen om tijdig op de 70e verjaardag van vader Lodewijk te zijn. Ook het enkeltje van onze tosti-liefhebber Frenk hield het niet langer vol dan een helftje, waardoor we met Steve en Chris voorin wat meer stootkracht in konden brengen. Het was onze Bokito die het leer uit een voorzet van Frits hard tegen het net ramde, 1-1. SEW is een leuke tegenstander met een positieve spelopvatting, waardoor het spel lekker voetballend op en neer ging, zonder tot echt grote kansen te komen. Er was dan ook een foutje voor nodig om de volgende goal op het scorebord te krijgen. Helaas beging Elle een ouderwets snippertje waarbij een ongevaarlijk ogend schot tergend langzaam onder zijn lichaam doorging. De schutter in kwestie was al omgedraaid voordat de bal de doellijn passeerde, maar ook dit soort doelpunten tellen.

In het laatste kwartiertje probeerden wij het nog door achterin met Rob, Martijn en Don te gaan spelen, wat meer ballen de 16 in te pompen en enkele afstandsschoten, waarbij Steve met een omhaal misschien nog wel het dichtst bij de gelijkmaker was. Opvallend was de angstige coaching vanaf de Nibbiker bank, waar de coach zijn manschappen massaal naar de eigen 16 schreeuwde. Helaas konden wij de gelijkmaker niet meer forceren, waardoor we definitief de handdoek in de ring hebben gegooid in de strijd om het kampioenschap.

Gelukkig is er dan altijd nog de derde helft en met een koelkast vol speciaalbiertjes, broodjes pulled pork en omeletten is die aan ons wel besteed. Uiteindelijk werd het vooral voor Martijn en Tom alsnog een hele mooie zondag, want door de winst van Feyenoord en nederlaag van Ajax kunnen zij voor het eerst als volwassenen een kampioenschap meemaken van hun club ;-)

Komende week zijn wij vrij, dus we kunnen er een heel lang en gezellig Koningsweekend van maken!!

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend