WF Dames 1 wint knap van VOC 3   |   12 - jan - 2020

In onze klasse is VOC 3, met hun door-de-wol-geverfde selectie, een hele geduchte tegenstander. En vanaf het beginsignaal liet VOC dat direct zien. Met 0-3 kwam VOC voor en hoe zou Westfriezen dat tussen de oren verwerken? Net als het hele seizoen lijkt Westfriezen zich er niet zo druk om te maken. Na een kwartier werd het al een gelijke 5-5.
Een leuk duel van twee teams die weinig voor elkaar onderdeden. Met rust was het 12-11 voor Westfriezen.

Na rust wist Westfriezen een klein gaatje te slaan van twee of soms drie doelpunten. VOC schoot zich een beetje in eigen voet, door regelmatig verbaal de strijd aan te gaan met het scheidsrechterkoppel, met als gevolg dat VOC een keer of zes een twee-minuten-straf om de oren kreeg. Hierdoor had Westfriezen licht de wind in de rug en kon men de wedstrijd naar zich toetrekken. Het werd 25-22 voor Westfriezen en dat was een mooie opsteker na het verlies van vorige week tegen DTS.

Helemaal leuk werd het, toen we zagen dat de overige concurrenten, Victoria en DTS, steekjes hadden laten vallen. Wat een volgende stand opleverde: